Home » Geen categorie » Nadal schrijft geschiedenis in Barcelona

Nadal schrijft geschiedenis in Barcelona

Rafael Nadal (ATP-5) heeft voor de negende keer het ATP-toernooi van Barcelona (€ 2 152 690) op zijn naam geschreven en behaalde zo zijn 49e toernooizege op gravel. In de finale was de Spanjaard in twee sets te sterk voor Kei Nishikori (ATP-6).

Na een negende eindzege in het toernooi van Monte Carlo vorige week kon Nadal ook het toernooi van Barcelona voor een negende keer op zijn palmares zetten, nadat hij alle edities van het toernooi won van 2005 tot en met 2013, behalve in 2010. Op weg naar de finale verloor de 29-jarige Spanjaard geen enkele set op het Catalaanse gravel. In de finale mocht Nadal zich echter verwachten aan stevige tegenstand van Nishikori aangezien de Japanner de voorbije twee jaar met de titel in Barcelona aan de haal ging en ook hij de finale had bereikt zonder setverlies.

Na een vroege break voor elk van beide spelers brak Nadal opnieuw in het tiende game van de eerste set, wat hem meteen de set opleverde met 6-4. In de tweede set liep Rafa snel uit tot 4-1 en leek het einde nabij, maar Nishikori gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 4-4. Bij een 6-5 voorsprong plaatste de Spanjaard echter de beslissende break en won hij de tweede set met 7-5, na een wedstrijd van 2 uur en 4 minuten.

Met de overwinning in Barcelona behaalt Nadal zijn 49e toernooizege op gravel, een evenaring van het record van Guillermo Vilas van meeste toernooizeges op gravel. Ook 9 maal hetzelfde toernooi winnen is een record, dat Nadal enkel moet delen … met zichzelf: naast Barcelona won hij Monte Carlo en, vooral, ook Roland Garros al 9 keer.