Home » Geen categorie » Nadal sluit jaar af als nummer één en breekt nieuw record

Nadal sluit jaar af als nummer één en breekt nieuw record

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Dankzij zijn zege in de tweede ronde van het ATP Masterstoernooi van Parijs (Frankrijk, € 4 507 375) zal Rafael Nadal (ATP-1) het jaar afsluiten als nummer één van de wereld. Hij breekt hierbij opnieuw een record. 

De 31-jarige Spanjaard stond in de tweede ronde tegenover het Zuid-Koreaanse NextGen-talent Hyeon Chung (ATP-55). Nadal, die in de eerste ronde een bye kreeg, had aan één zege genoeg om zich te verzekeren van de nummer één positie voor de rest van het jaar. Dit komt door het afzeggen van Roger Federer (ATP-2), zijn enige concurrent voor de hoogste stek dit jaar.

Nadal won van de tien jaar jongere Chung met 7-5 en 6-3 en sluit zo voor de vierde keer in zijn carrière het jaar af als nummer één van de wereld. Hiermee komt hij op gelijke hoogte met Novak Djokovic, Ivan Lendl en John McEnroe. Pete Sampras spant nog altijd de kroon met zes terwijl Roger Federer en Jimmy Conners op vijf uitkomen. Nadal bereikte deze mijlpaal ruim tien jaar nadat hij hierin voor het eerst slaagde in 2008. Op zijn 31e is hij hiermee de oudste speler in de geschiedenis die het jaar als nummer één afsluit.

“Een jaar geleden zou ik nooit gedroomd hebben om het jaar af te sluiten als nummer één van de wereld”, zegt Nadal in een videoboodschap op Twitter (zie onder).

“Het was onmogelijk voor mij om me in te beelden dat ik terug op nummer één zou staan toen ik terug kwam na een periode van blessures en zonder gespeeld te hebben. Dit betekent enorm veel voor mij, tien jaar na mijn eerste keer.”

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS