Home » Olympische Spelen » Nadal speelt enkel, dubbel en gemengd dubbel in Rio

Nadal speelt enkel, dubbel en gemengd dubbel in Rio

Nadal speelt enkel, dubbel en gemengd dubbel in Rio

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-5) heeft beslist in welke competities hij op de Olympische Spelen in actie zal komen. Ondanks zijn recente polsproblemen, zal hij deelnemen aan zowel het enkelspel, dubbelspel als gemengd dubbel.

Nadal liet weten dat zijn pols een een trainingssessie van zes uur overleefde. Na overleg met de Spaanse teamkapitein Conchita Martinez, zijn trainer en oom Toni Nadal en zijn persoonlijke arts, besliste hij dat hij fit genoeg is om in drie competities te spelen: enkelspel, dubbelspel en gemengd dubbel.

“Na overleg met mijn team, heb ik beslist dat ik alles zal spelen dat ik kan”, vertelde hij in Rio. “We zijn hier en de training ging goed, min of meer. De MRI scan was in orde. Het is echter geen ideale situatie. Mijn pols is nog in een genezingsproces. Ik moet toegeven dat mijn pols nog elke dag pijn doet tijdens trainingen. Het risico op een blessure blijft. Na een intense training is de pijn aan mijn pols niet verergerd. Dit is goed nieuws. Ook al is de situatie niet ideaal, toch hebben we beslist om te spelen. “, zei Nadal tegen de pers in Rio.

Nadal gaf tenslotte toe dat hij op andere toernooien niet in actie zou komen: “Als dit de Olympische Spelen niet waren, zou ik niet hier zijn!”

De Spaanse topper heeft niets meer gespeeld sinds het forfait door zijn polsblessure tijdens Roland Garros. Hij is het derde reekshoofd in het enkeltoernooi, zal dubbelen met Marc Lopez (als zesde reekshoofd) in het mannen dubbelspel en speelt gemengd dubbel met Garbine Muguruza.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws