Home » Grand Slam » Australian Open » Nadal stilaan op kruissnelheid

Nadal stilaan op kruissnelheid

Nadal stilaan op kruissnelheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-9) heeft laten zien dat hij stilaan weer zijn oude vorm beet heeft. In een felbevochten vierde ronde heeft hij in vier sets kunnen winnen van Gaël Monfils (ATP-6). 

De Spanjaard had bijna drie uur nodig om zijn plek in de kwartfinale te verzekeren. In de twee eerste sets kon Nadal al vlug een kloofje slaan en hield deze ook vast. Hij kwam al zo op twee sets voorsprong, maar beide heren gaven elkaar niet veel ruimte. De eerste twee sets, 6-3 en 6-3, namen al bijna anderhalf uur in beslag.

(null)

(null)

In de derde set was het duidelijk een andere Monfils die meer aanvallend probeerde te spelen. Nadal kon zijn vier breakkansen niet verzilveren en moest de set laten aan de Fransman: 4-6. In het zesde game van de vierde set kon Monfils opnieuw door de opslag gaan van de kampioen van 2009, en het leek er even op dat we naar een beslissende vijfde set zouden gaan. Monfils mocht serveren voor de set, maar in een felbevochten game trok Nadal uiteindelijk aan het langste eind. De volgende twee games waren ook voor de Spanjaard die eindelijk het zegegebaar kon maken met een 6-3, 6-3, 4-6, 6-4 eindscore.

(null)

(null)

Topduel in de kwartfinale

In de kwartfinale komt Nadal uit tegen de Canadees Milos Raonic (ATP-3) die een andere Spanjaard kon verslaan Roberto Bautista Agut (ATP-13) met 7-6(6), 3-6, 6-4 en 6-1. Het staat 6-2 in het voordeel van Nadal in het aantal onderlinge ontmoetingen. De laatste kon Raonic echter winnen, enkele weken terug in Brisbane.

Geniet nog even mee van deze hot shot:

koen

koen

Meer nieuws