Home » Geen categorie » Nadal swingt naar tiende trofee in Barcelona

Nadal swingt naar tiende trofee in Barcelona

Nadal swingt naar tiende trofee in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-5) blijft uitstekend op dreef in dit gravelseizoen. In Barcelona ging hij tegen de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-9) op een drafje naar zijn tiende recordtitel.

Vorige week kroonde Nadal zich nog voor de tiende keer tot gravelkoning van Monte Carlo. Deze week verzamelde hij nog een extra recordtitel in het Spaanse graveltoernooi van Barcelona. In de finale snelde hij met 6-4 en 6-1 voorbij de Oostenrijker Thiem naar zijn tiende titel in Barcelona.

De Spanjaard was verheugd met zijn tweede recordtitel in twee weken tijd: “Ik ben heel tevreden! Het was een emotionele dag voor mij. Spelen voor mijn publiek en mijn club en een tiende titel winnen is iets dat onmogelijk is om van te dromen. Het is heel speciaal en uniek. Ik speelde mijn beste match van het toernooi deze namiddag tegen waarschijnlijk de sterkste tegenstander van het toernooi.”

Nadal lijkt dus op koers voor zijn favoriete grandslam, Roland Garros, waar hij ook zijn tiende titel kan veroveren. Volgens de traditie dook de Spaanse veteraan na zijn zege samen met de baljongens en balmeisjes in het water: “Een van de tradities gevierd. Heel tevreden met de overwinning”, aldus Nadal op zijn Facebookpagina.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws