Home » Geen categorie » Nadal te sterk voor Goffin in finale exhibitietoernooi Abu Dhabi

Nadal te sterk voor Goffin in finale exhibitietoernooi Abu Dhabi

Nadal te sterk voor Goffin in finale exhibitietoernooi Abu Dhabi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) is er niet in geslaagd om het exhibitietoernooi van Abu Dhabi, de Mubadala World Tennis Championship, op zijn naam te schrijven. In een spannende finalestrijd moest hij de duimen leggen voor Rafael Nadal (ATP-9).

Goffin had in zijn kwartfinale tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) en vooral in zijn halve finale tegen Andy Murray (ATP-1) al gedemonstreerd dat hij zijn vorm in elk geval niet kwijtgespeeld was tijdens de vakantie. Ook in de finale tegen Nadal spreidde hij zijn hoge niveau tentoon.

Nadal, die na enkele mindere jaren gebrand is om in 2017 terug mee te spelen voor de knikkers en opnieuw Grand Slams op zijn palmares te schrijven, was echter niet onder de indruk. De harde en precieze returns van Goffin deden hem af en toe wel pijn, maar het was vooral de opslag van de Belg – die iets minder goed draaide dan de afgelopen twee dagen – die Nadal het voordeel gaven. Met een break voorsprong zette Nadal zich in de eerste set dan ook op titelkoers: 4-6.

In de tweede set werd het nog een stuk spannender. Het publiek zag een waar tennisspektakel tussen twee titanen die van geen wijken wouden weten. Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin had Nadal net iets meer geluk, wat hem op het einde het voordeel gaf: 7-6 (5-7).

Goffin trekt nu naar Doha waar hij op de Qatar ExxonMobil Open (ATP 250; $ 1 189 605) in actie komt. Hij treedt er aan als vierde reekshoofd, samen met onder andere Murray en Novak Djokovic (ATP-2).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws