Home » ATP » Nadal toont klasse en wint van Thiem in Brisbane: “Dit is zonder twijfel een emotionele dag voor me”

Nadal toont klasse en wint van Thiem in Brisbane: “Dit is zonder twijfel een emotionele dag voor me”

Nadal toont klasse en wint van Thiem in Brisbane: “Dit is zonder twijfel een emotionele dag voor me”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-672) heeft in Brisbane (Australië, ATP 250) de tenniswereld getoond dat hij nog lang niet is afgeschreven. De Spanjaard kreeg van Dominic Thiem (ATP-98) in de eerste set stevig weerwerk, maar was dominant in set twee. Het werd 7-5 en 6-1.

Nadal begon de partij met een forehand winner, zijn trademark shot. De Oostenrijker Thiem, in 2020 nog het nummer 3 van de wereld, kwam door via de kwalificaties.

Thiem hield in de eerste set gelijke tred met de meervoudige Grand Slam-winnaar, maar enkele foutjes deden hem uiteindelijk de das om.

LEES OOK: Nadal is gearriveerd in Brisbane en is klaar voor nieuwe seizoen: “Hallo, Australië!”

(lees verder onder de Instagrampost en de post op X)

1069e overwinning voor Nadal

In set twee liet de Spanjaard zien waarom hij nog steeds tot de beste tennissers ter wereld behoort. Met dominant tennis zette hij Thiem makkelijk opzij in de tweede set.

“Ik weet dat Dominic ook moeilijke tijden heeft doorgemaakt met blessures. Ik ben blij hem op het terrein te zien. Ik wens hem het allerbeste voor het seizoen”, reageerde Nadal na afloop.

De twee speelden voor Brisbane een laatste keer tegen elkaar in 2020 op de ATP Finals in Londen. Toen won Thiem nog in twee tiebreaks. In de onderlinge duels staat het nu 10-6 voor Rafa.

Dit was Nadals 1069e overwinning en daarmee doet hij eentje beter dan Ivan Lendl. Enkel Novak Djokovic (ATP-1, 1089), Roger Federer (1251) en Jimmy Connors (1274) konden meer wedstrijden winnen in hun carrière.

(lees verder onder de post op X)

“Duizenden berichten ontvangen”

In zijn post-match interview blikte Nadal terug op de moeilijke weg die aan zijn overwinning vooraf ging: “De steun die ik heb gekregen is énorm belangrijk. Vooral op de moeilijke momenten. Het hele jaar heb ik duizenden berichten ontvangen. Het feit dat ik elke dag geweldige mensen naast me heb, maakt zonder twijfel het verschil.”

“Ik miste het om gezond te zijn en me competitief te voelen. Ik kan iedereen niet genoeg bedanken.”

In de tweede ronde speelt Nadal tegen de Australiër Jason Kubler (ATP-102).

Nadal, die in Brisbane ook meedeed in het dubbelspel met Marc Lopez (ATP D-191), ging daar wel in de eerste ronde onderuit met 4-6 en 4-6.

LEES OOK: Nadal vandaag tegen Thiem, Roland Garros geeft comeback Dragon Ball Z-make-over

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws