Home » Grand Slam » Roland Garros » Nadal trekt zich onverwacht terug uit Roland Garros

Nadal trekt zich onverwacht terug uit Roland Garros

Nadal trekt zich onverwacht terug uit Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-3) heeft zich teruggetrokken uit Roland Garros. Een probleem met zijn pols zorgt ervoor dat hij zijn derde ronde niet zal spelen.

Rafael Nadal vloog als een speer door Roland Garros en werd dus door velen aangestipt als de te kloppen man. Na een periode van mindere prestaties, zou hij in Parijs bewijzen dat hij helemaal terug was. Om dat statement kracht bij te zetten, spurtte hij door zijn eerste twee rondes, door slechts negen games in zes sets te verliezen. Op zaterdag stond zijn derde match op het programma tegen Spanjaard Marcel Granollers (ATP-56).

Die match zal nu dus niet gespeeld worden. Tijdens een in der haast samengeroepen persconferentie op vrijdag liet Nadal weten forfait te geven voor die partij. Nadal had al enkele weken last van zijn pols en had een inspuiting in die pols nodig om zijn tweede ronde te kunnen spelen. Na die tweede ronde op donderdag werd de pijn echter steeds erger. Nieuw onderzoek bracht een heel fragiele pols aan het licht. Hoewel de pols op dit moment nog niet gebroken is, zou dat een van de volgende dagen wel gebeuren mocht de Spanjaard blijven verder tennissen.

En dus had Nadal geen opties behalve zich met spijt in het hart terug te trekken uit het toernooi. Tijdens de persconferentie moest hij zijn tranen bedwingen. Voor hoelang Nadal precies in de lappenmand zal liggen en of hij Wimbledon en de Olympische spelen zal halen, is voorlopig nog niet duidelijk.

Lees hieronder de volledige statement van Nadal:

Rafael Nadal: “Ik moet me uit dit toernooi terugtrekken omdat ik een probleem heb met mijn pols waar ik al twee weken last van heb. Ik ben naar Parijs gekomen met wat twijfels, maar elke dag werd het slechter. Ik dacht dat ik wel verder kon, maar gisteren speelde ik al met een inspuiting in mijn pols. Gisterenavond begon ik meer en meer pijn te voelen. Deze ochtend kon ik mijn pols niet meer bewegen en heb ik dus ook niet kunnen trainen. Ik heb een MRI en echografie laten maken en de resultaten waren niet goed.”

“Mijn pols is niet gebroken, maar als ik verder speel, zal dat wel gebeuren. Ik heb het risico genomen om mijn eerste twee rondes te spelen omdat Roland Garros voor mij persoonlijk het belangrijkste toernooi van het jaar is. Maar vandaag weet ik dat ik dit toernooi niet ga kunnen winnen. Want om het toernooi op mijn naam te schrijven moet ik nog eens vijf matchen winnen en de dokter zei me dat dat niet mogelijk is.” 

“Dit is waarschijnlijk een van de moeilijkste persconferenties uit mijn carrière. Roland Garros is het belangrijkste toernooi in mijn leven, van mijn carrière, en ook het toernooi waar ik me goed voel en ik weet dat ik het meeste kans heb om te winnen. De laatste anderhalve maand denk ik dat ik mijn niveau teruggevonden heb. Het probleem is dat ik geen kans krijg… Tegelijkertijd heb ik hier natuurlijk wel negen keer fit kunnen spelen en heb ik hier negen keer kunnen winnen. Maar ik ben gemotiveerd en heb genoeg energie om de volgende jaren terug te komen naar Roland Garros.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws