Home » Grand Slam » Roland Garros » Nadal triomfeert elfde keer op Roland Garros

Nadal triomfeert elfde keer op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rafael Nadal (ATP-1) heeft voor de elfde keer in zijn carrière Roland Garros op zijn naam geschreven. In de finale was hij in drie sets te sterk voor zijn Oostenrijkse uitdager Dominic Thiem (ATP-8).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Nadal begon met impressionante 85-2 statistieken aan de finale, slechts twee keer verloor hij in Parijs maar in de finale verloor hij nog nooit. De Spanjaard begon ook uitstekend aan de eerste set, maar Thiem liet zich niet doen. Tot 5-4 ging het gelijk op en toen moest Thiem serveren om in de eerste set te blijven. Net zoals in zijn halve finale schakelde Nadal nog een versnelling hoger en zo haalde hij de eerste set met 6-4 binnen.

Een teleurgestelde Thiem moest even bekomen en dus keek hij al snel tegen een break aan in de tweede set. Nadal bleef impressionant spelen en won de tweede set met 6-3. Thiem bleef strijden voor elk punt, maar toch werd hij opnieuw gebroken in het derde spelletje van de derde set. Nadal kreeg nog even last van een kramp in de vinger, maar na een snelle behandeling kon hij opnieuw verder spelen. De Spanjaard ging nogmaals door de opslag van de Oostenrijker en won de derde set met 6-2, al had hij daar wel vijf matchpunten voor nodig. De Spanjaard pakte zo zijn elfde titel op Roland Garros in Parijs.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER