Home » ATP » Nadal wint 80ste titel in Toronto

Nadal wint 80ste titel in Toronto

Nadal wint 80ste titel in Toronto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rafael Nadal (ATP-1) heeft de Rogers Cup in Toronto (Canada, $ 5 939 970) voor de vierde keer op zijn naam geschreven. De Spanjaard verhoogt zo zijn kansen om het jaar opnieuw af te sluiten als nummer één van de wereld. 

Nadal, de houder van 32 ATP Masters 1000 titels, nam het op tegen Stefanos Tsitsipas (ATP-27) die voor het eerst de finale bereikte op dat niveau. Het was de Spanjaard die als beste aan de wedstrijd begon. Hij greep de Griek meteen bij de keel en won de openingsset overtuigend.

In de tweede manche ging Nadal gewoon door op zijn elan. Bij 5-4 mocht hij serveren voor de wedstrijd maar Tsitsipas kwam steeds beter opzetten. Hij kraakte de service van Nadal en had even later een setpunt op de opslag van de Spanjaard. Het nummer één van de wereld redde dat na een knappe slagenwisseling en maakte kort daarop de wedstrijd uit in de tiebreak. Het werd 6-2 en 7-6 (4) na 1 uur en 41 minuten.

Titel n° 80

Dankzij deze zege verstevigt Nadal zijn koppositie wat het aantal Masters 1000 titels betreft. Hij heeft er nu 33 op zijn naam staan, drie meer dan eerste achtervolger Novak Djokovic (ATP-10). Dit is tevens de 80ste titel in zijn carrière en moet hierin enkel Ivan Lendl (94), Roger Federer (98) en recordhouder Jimmy Connors (109) voor zich dulden.

De Spanjaard neemt ook een serieuze optie om het jaar als nummer één af te sluiten. Hij heeft nu bijna 4000 punten voorsprong op de eerste achtervolger Roger Federer (ATP-2).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws