Home » Grand Slam » Roland Garros » Nederlandse trots stunt en stuurt Australian Open-winnares naar huis

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Op dinsdag moest Angelique Kerber (WTA-3), de Australian Open-winnares van 2016, het opnemen tegen Kiki Bertens (WTA-58). Normaal een wedstrijd die Kerber gemakkelijk zou moeten winnen, maar Bertens steekt momenteel in bloedvorm. Zo won ze vorige week nog een WTA-toernooi.

In de eerste set liet Bertens al merken dat ze een waardige tegenstander zou zijn en won met vlotte 6-2 cijfers. In de tweede set leek het tij echter te keren en Kerber won deze zonder al te veel problemen met 6-3.

In de laatste set stond Kerber al snel op een 3-0 achterstand en ze liet toen verzorging komen voor haar schouder. De Duitse gaf niet op, maar kon haar kansen niet verzilveren. Bij 5-3 mocht Bertens uitserveren en hoewel Kerber nog twee matchballen wegwerkte was de derde wel raak. De grootste stunt van het toernooi was een feit.

Het was voor onze Noorderburen vooral hopen op Kiki Bertens voor een mooi resultaat op Roland Garros. Nu ze Kerber heeft geklopt ligt de tabel open en krijgt de Nederlandse kansen om ver door te stoten in het toernooi.