Home » Geen categorie » Negen Belgen naar tweede ronde Rising Stars De Haan

Negen Belgen naar tweede ronde Rising Stars De Haan

Negen Belgen naar tweede ronde Rising Stars De Haan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Rising Stars-tennistoernooi van De Haan begon heel goed voor onze landgenoten. Negen van de veertien Belgen wonnen hun openingsduel. In de tweede ronde zijn er twee volledig Belgische duels.

Na het eerste Rising Stars-toernooi in Nieuwpoort, vormt De Haan deze week het decor voor het tweede toernooi op het Rising Starscircuit. Jonas Merckx (ATP-700) greep vorige week in de finale in Nieuwpoort naast de titel. De Belgen leveren in De Haan deze week de vijf topreekshoofden en dingen dan ook volop naar de titel.

Omar SALMAN ©Philippe Buissin / IMAGELLAN
Omar SALMAN
©Philippe Buissin / IMAGELLAN

Topreekshoofd Joris De Loore (ATP-254) kreeg een wildcard en start duidelijk als topfavoriet voor de titel. De Loore versloeg landgenoot Laurens Verboven (ATP-1042) in de eerste ronde met twee keer 6-1. In dezelfde tabelhelft als De Loore, waren vierde reekshoofd Maxime Authom (ATP-467) en vijfde reekshoofd Omar Salman (ATP-489) ook succesvol. Authom had drie sets nodig tegen een Argentijn, terwijl Salman in twee sets met een Chinees afrekende. In de bovenste tabelhelft was er evenwel geen succes voor Alexandre Folie (ATP-713) en kwalificatiespelers Loic Juszczak (ATP-1362) en Dennis Bogaert (ATP-1436) die alledrie in de eerste ronde werden uitgeschakeld.

Maxime Authom - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Maxime Authom – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

In de onderste tabelhelft haalde Jeroen Vanneste (ATP-1825) het in een Belgisch duel verrassend van Merckx, de finalist van Nieuwpoort van vorige week. Vanneste treft in de tweede ronde derde reekshoofd Michaël Geerts (ATP-458) die in twee sets een Duitser klopte. Jolan Cailleau (ATP-1097) stuntte met 7-5 en 6-3 tegen achtste reekshoofd Xin Gao (ATP-603). Verder bereikten tweede reekshoofd Clément Geens (ATP-348), Yannick Vandenbulcke (ATP-1614) en Stijn Meulemans (ATP-683) ook vlot de tweede ronde. Geens en Vandenbulcke spelen in de tweede ronde een Belgisch duel.

Jeroen Vanneste - © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)
Jeroen Vanneste – © Walter Saenen (Tennis Vlaanderen)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws