Home » Geen categorie » Negen Belgen op de hoofdtabel in Rising Stars Tennis Tour van Aarlen

Negen Belgen op de hoofdtabel in Rising Stars Tennis Tour van Aarlen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het futurestoernooi van Aarlen (België, $ 25 000) staan er minstens negen Belgen op de hoofdtabel. Er zijn nog een aantal Belgen in de kwalificties die een kans maken op de hoofdtabel. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Rising Stars Tennis Tour van BNP Paribas Fortis strijkt deze week neer in Aarlen. Bij de vrouwen wordt er in De Haan gespeeld.

Minstens negen Belgen zijn al zeker van hun plaats op de hoofdtabel. Clément Geens (ATP-296) is het eerste reekshoofd en neemt het op tegen Arthur Rinderknech (ATP-997). Hij komt mogelijk in de tweede ronde uit tegen Christopher Heyman (ATP-469) die moet spelen tegen de Duitser Pascal Meis (ATP-526).

Yannick Vandenbulcke (ATP-476) staat voor een moeilijke opdracht tegen het derde reekshoofd Mats Moraing (ATP-324). Jolan Cailleau (ATP-947) heeft het evenmin getroffen met de loting. Zijn tegenstander is het tweede reekshoofd Alex Michon (ATP-307).

Jolan Cailleau - © Imagellan
Jolan Cailleau – © Imagellan

De 23-jarige Jonas Merckx (ATP-531) mag het opnemen tegen de Qatarese wildcardspeler Mubarak Shannan Zayid (ATP-1244). De tegenstander van Julien Dubail (ATP-629) is nog niet bekend, hij komt uit tegen een kwalificatiespeler.

Wild cards voor de Belgen

Er zijn ook een aantal wild cards toegekend aan jonge Belgische beloften. We krijgen in de eerste ronde een duel tussen twee Belgische wild cards te zien: de 16-jarige Louis Herman (NG) moet het opnemen tegen de 19-jarige Victor Poncelet (ATP-1453). Thomas Brees (NG), 19 jaar, komt uit tegen een kwalificatiespeler. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

Victor Poncelet - © Imagellan
Victor Poncelet – © Imagellan

Er doen nog een aantal Belgen mee in de kwalificaties van dit toernooi. Mogelijk vervoegen zij deze negen Belgen op de hoofdtabel.

 

koen

koen

MEER NIEUWS