Home » Geen categorie » Negen junioren naar tweede ronde Astrid Bowl

Negen junioren naar tweede ronde Astrid Bowl

Negen junioren naar tweede ronde Astrid Bowl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De eerste week van Roland Garros is traditioneel het toneel van de Astrid Bowl (Grade 1) in Charleroi. Als meest prestigieuze juniorentoernooi van België is het voor Belgische talenten het uitgelezen moment op voor eigen publiek te schitteren.

Ondertussen aan zijn 51ste editie, is het toernooi uitgegroeid tot het voorbereidingstoernooi op Roland Garros bij uitstek bij het -18-jarige kruim. Toptalent van over de hele wereld reist af naar Charleroi om er nog wat laatste gravelmatchen te spelen voordat het tweede grandslamtoernooi van start gaat. Dit jaar stonden daar ook maar liefst 20 Belgen tussen.

Zeven daarvan kwamen in actie bij de meisjes. Lara Salden (ITF-378; wildcard), Axana Mareen (ITF-667; wildcard), Mathilde Trigaux (ITF-1 079; wildcard) en Sophie Gerits (ITF-540; kwalificatiespeelster) moesten in hun eerste rondes de duimen leggen voor een sterkere tegenstander, en moesten het toernooi dus al verlaten.

Beter nieuws was er voor Dorien Cuypers (ITF-770) en Margaux Bovy (ITF-382). Zij wisten hun eerste partij wel te winnen en plaatsten zich zo voor de tweede ronde. Cuypers, die uit de kwalificaties opgevist werd nadat ze er haar laatste ronde had verloren, maakte indruk tegen de Taiwaneese I-hsuan Cho (ITF-115). Nadat ze de eerste set nog met 3-6 verloor, herpakte ze zich in de tweede en kwam ze met 6-3 langszij. In de derde set ging ze verder op haar elan en met een break voorsprong (6-4) plaatste ze zich knap voor de tweede ronde. Ook Bovy liet haar kunnen zien. Tegen Eugenia Ganga (ITF-182) was ze oppermachtig. Met zware 6-3, 6-0-cijfers liet ze geen spaander heel van haar tegenstander.

In de tweede ronde worden Cuypers en Bovy ook nog vergezeld van Greet Minnen (ITF-46). Als zesde reekshoofd was zij namelijk vrij in de eerste ronde.

Bij de jongens deden de Belgen het nog wat beter. Met maar liefst zes staan ze daar in de tweede ronde. Een van hen is kwalificatiespeler Lukas Daels (ITF-1 430), die in zijn eerste ronde afrekende met landgenoot Victor Poncelet (NR), die zich evenzeer via de kwalificaties plaatste. Het werd 6-1 en 6-3. Een ander Belgisch duel was dat tussen Loïc Juszczak (ITF-539) en kwalificatiespeler Thomas Brees (NR). Juszczak, die uitgenodigd werd door de organisatie, toonde zich daarin de sterkste met 6-0 en 6-3. Ook Jordan Decloet (NR), die eveneens een wildcard kreeg, versloeg een landgenoot. Na een spannende wedstrijd trok hij uiteindelijk met 4-6, 7-5 en 6-3 aan het langste eind tegen lucky loser Thomas Heine (NR).

In de match van Laurens Verboven (ITF-316), een andere wildcard, was er eveneens genoeg spanning. De Belg verloor in eerste instantie nog de eerste set met 2-6 tegen Bruno Britez (ITF-220), maar zette daarna de situatie recht. Met twee keer 6-3 kantelde hij de wedstrijd volledig en pakte hij zo zijn tweede ronde-ticket. Daar krijgt hij verder nog het gezelschap van trainingsmaatje Zizou Bergs (ITF-252). Die had niet al te veel moeite om Jakub Wojcik (ITF-293), een Amerikaan, aan de kant te schuiven. Het werd twee maal 6-2. Ten slotte werd ook Seppe Cuypers (ITF-457; foto) zich te plaatsen voor de tweede ronde. Cuypers, die na zijn toernooiwinst in Marokko met veel vertrouwen staat te spelen, ontving een wildcard en benutte die ten volle. In zijn eerste ronde liet hij geen spaander heel van Amerikaan Trent Bryde (ITF-253). Met twee keer 6-0 imponeerde hij op weg naar de tweede rondes.

Voor Tom Pisane (ITF-820; lucky loser), Nick Michielsen (NR; lucky loser), Thibault Aksoyek (NR; wildcard) en Arnaud Destrebecq (ITF-797; wildcard) zit het enkeltoernooi er dan weer op. Zij werden allemaal in de eerste ronde uitgeschakeld.

[alert type=”info” title=”Resultaten dag 1 Astrid Bowl (enkelspel)”]Meisjes

R1: [6] Greet Minnen bye
R1: [WC] Lara Salden l.t. Dayana Yastremska (UKR) 2-6 2-6
R1: [LL] Dorien Cuypers def. I-hsuan Cho (TPE) 3-6 6-3 6-4
R1: [WC] Axana Mareen l.t. [Q] Leonie Kung (SUI) 1-6 4-6
R1: [WC] Mathilde Trigaux l.t. Haruna Arakawa (JPN) 1-6 2-6
R1: [WC] Margaux Bovy def. Eugenia Ganga (ARG):  6-3 6-0
R1: [Q] Sophie Gerits l.t. [Q] Panna Udvardy (HUN 2-6 3-6

Jongens

R1: [LL] Tom Pisane l.t. Ryan James Storrie (GBR) 1-6 3-6
R1: [WC] Jordan Decloet def. [LL] Thomas Heine 4-6 7-5 6-3
R1: [WC] Seppe Cuypers def. Trent Bryde (USA) 6-0 6-0
R1: [LL] Nick Michielssen l.t Tim Ruehl (GER) 2-6 1-6
R1: [WC] Loïc Juszczak def. [Q] Thomas Brees 6-0 6-3
R1: [WC] Thibault Aksoyek l.t. Lucas Koelle (BRA) 1-6 2-6
R1: Zizou Bergs def. Jakub Wojcik (USA) 6-2 6-2
R1: [Q] Lukas Daels def. [Q] Victor Poncelet 6-1 6-3
R1: [WC] Arnaud Destrebecq l.t. Felipe Meligeni Rodrigues Alves (BRA) 2-6 2-6
R1: [WC] Laurens Verboven def. Bruno Britez (PAR) 2-6 6-3 6-3[/alert]

Ook in het dubbelspel werden de eerste wedstrijden al afgewerkt. Overwinningen waren er daar voor Lara Salden, Vicky Geurinckx en Sophie Gerits. Greet Minnen, Seppe Cuypers, Arnaud Destrebecq, Nick Michielssen, Thibault Aksoyek, Jordan Decloet en Zizou Bergs waren allemaal vrij in de eerste ronde en staat dus ook in de achtste finales.

[alert type=”info” title=”Resultaten dag 1 Astrid Bowl (dubbelspel)”]Meisjes

R1: Lara Salden & Phillis Vanenburg (NED) def. [WC] Juliette Bastin & Nina Van Oost 6-1 6-2
R1: Vicky Geurinckx & Selin Ovunc (TUR) def. I-hsuan Cho (TPE) & Juliana Valero (COL) 7-5 5-7 [10-8]
R1: Sophie Gerits & Chiara Lommer (USA) def. Axana Mareen & Sydney Van Alphen (USA) 6-4 4-6 [12-10]
R1: Mathilde Devits & Jaeda Daniel (USA) l.t. Jade Lewis (NZL) & Sofia Sewing (USA) 2-6 0-6
R1: Phonexay Chitdara & Mathilde Trigaux l.t. Nada Dimovska (USA) & Leonie Kung (SUI) 2-6 4-6
R1: [2] Greet Minnen & Katharina Hobgarski (GER) – bye

Jongens

R1: Thomas Brees & Nathanael Consalvo (AUS) l.t. Juan Carlos Manuel Aguilar (BOL) & Bruno Britez (PAR) 6-7 (5) 4-6
R1: Seppe Cuypers & Arnaud Destrebecqbye
R1: Nick Michielssen & Sid Donarski (CAN)bye
R1: [WC] Thibault Aksoyek & Jordan Decloetbye
R1: Zizou Bergs & Hao Wu (CHN)bye

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws