Home » Geen categorie » Negen junioren spelen voor kwartfinaleplek in Maaseik

Negen junioren spelen voor kwartfinaleplek in Maaseik

Negen junioren spelen voor kwartfinaleplek in Maaseik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Maaseik troepen deze week enkele beloftevolle junioren samen voor de LTA Maaseik Junior Open (Grade 4). Negen Belgen dingen in het enkelspel nog mee naar de titel.

De Limburgse Tennis Academie (LTA) organiseert deze week het derde Belgische juniorentoernooi van het jaar. Naast Belgische toppers kunnen ze daar traditiegetrouw ook op heel wat internationale interesse rekenen. Dit jaar zakten er maar liefst 15 meisjes en 25 jongens af naar het Limburgse Maaseik om er hun kunnen te demonstreren. Daarvan wisten er zich negen te plaatsen voor de derde ronde.

Vijf op negen bij de meisjes

Louise Wittouck - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Louise Wittouck – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Met negen waren ze, de meisjes die in de tweede ronde van het enkelspel aantraden. Wildcard Théa Dassy (NR) had daarin op papier de moeilijkste opdracht. Tegen de Duitse Anastazja Rosnowska (ITF-276) kwam ze namelijk uit tegen het eerste reekshoofd. Dassy kon op het gravel geen oplossingen vinden en moest met 0-6 en 2-6 terug naar de kleedkamer. In de derde ronde krijgt Louise Wittouck (ITF-1 060) echter de kans om revanche te nemen in naam van haar landgenote. In haar tweede ronde rekende ze als veertiende reekshoofd met 6-2 en 6-4 af met de Nederlandse Annick Verhaar (ITF-1 793).

Ook de 14-jarige Lina Dullaert (NR) kreeg van de organisatie een wildcard. Na een knappe overwinning in haar allereerste junior ITF-match, kreeg ze in de tweede ronde tiende reekshoofd Klara Silka (ITF-803) voor de kiezen. Dullaert vocht met hart en ziel voor wat ze waard was, maar moest uiteindelijk de overwinning met 5-7 en 2-6 aan Silka laten.

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Axana Mareen – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

In het tweede kwadrant wacht er ons een Belgisch duel tussen derde reekshoofd Sophie Gerits (ITF-488) en Gitte Heynemans (NR). Gerits had om zich te plaatsen voor dat duel wel drie sets nodig tegen Française Sihem Bellahouel (ITF-1 464): 6-3, 2-6 en 6-3. Heynemans zorgde op haar beurt dan weer voor een kleine verrassing door dertiende reekshoofd Joanna Garland (ITF-974) terug naar huis te sturen. De derde Belgische die nog overbleef in dit kwadrant, Cloë Ruette (NR), kon zich niet bij Gerits en Heynemans scharen. Ze speelde goed mee in haar partij tegen het Duitse vijfde reekshoofd Emelie Luisa Schwarte (ITF-551), maar bleef steken op 4-6 en 3-6.

Megan Bertrands (NR) ervoer een bijzonder moeilijke match tegen zevende reekshoofd Vasiliki Karvouni (ITF-548). De Griekse gunde Bertrands amper een game, en daar moest ze genoegen mee nemen: 1-6, 0-6. Het was dan ook aan Juliette Bastin (ITF-515), 17, om de Belgische eer in het derde kwadrant hoog te houden. Als vierde reekshoofd had ze daar niet al te veel problemen mee tegen de Duitse kwalificatiespeelster Mina Hodzic (ITF-1 739). Bastin liet haar vier jaar jongere opponente nooit in de match komen: 6-0 en 6-2.

Zizou Bergs - © Zima Fotografie, zima.be
Zizou Bergs – © Zima Fotografie, zima.be

In het vierde en laatste kwadrant vertoefde Axana Mareen (ITF-529), zesde reekshoofd, als enige Belgische in de tweede ronde. Door de Duitse Céline Fritsch (ITF-2 134) opzij te zetten met 6-3 en 7-5 verzekerde ze ook onderaan de tabel nog wat Belgische aanwezigheid. Mareen is ook de enige Belgische die nog in het meisjes dubbel meestrijdt voor de titel.

Vier op tien bij de jongens

De Belgische jongens deden het procentueel iets slechter dan de meisjes, maar staan nog steeds met vier in de derde ronde. Van hen wordt het meest verwacht van tweede reekshoofd Zizou Bergs (ITF-225). Lucky loser Niklas Koch (NR) kon in de tweede ronde enkel in de tweede set wat gewicht in de schaal werpen, maar kwam al bij al toch heel wat te kort: 6-1 en 6-4.

Tom Pisane - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Tom Pisane – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Ook het achtste en zestiende reekshoofd, respectievelijk Arnaud Destrebecq (ITF-606; grote foto boven) en Tibo Colson (ITF-1161), plaatsten zich voor de derde ronde. Destrebecq rekende daarvoor af met kwalificatiespeler Paul Ohde (NR). Met twee keer 6-3 bleef de Belg altijd stevig aan het roer. Colson had nog een game minder nodig tegen landgenoot Arnaud Bovy (NR): 6-2 en 6-3.

Elfde reekshoofd Tom Pisane (ITF-882) kreeg met Guillaume Dermiens (ITF-1 391) eveneens een landgenoot tegenover zich. Die laatste moest na een dubbele bagel zijn eerste game nog verliezen dit toernooi, en speelde dus met vertrouwen. Dat zal Pisane geweten hebben, want met twee maal 6-4 stuurde Dermiens hem van het veld.

Maxim Verboven - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)
Maxim Verboven – © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Maxim Verboven (ITF-1 227), Nick Michielssen (NR), Robin Vanhauwe (NR) en Johnny Hu (NR) traden ook aan in de tweede ronde, maar moesten telkens hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Verboven ging wel goed mee tegen vijfde reekshoofd Jochen Bertsch (ITF-453), maar op de belangrijke momenten schoot hij telkens net iets te kort: 4-6 & 4-6. Eenzelfde verhaal was er voor Vanhauwe. Dertiende reekshoofd Florian Broska (ITF-1 002) had het knap lastig met de jonge Belg, en moest na een 5-7 zelfs de tweede set afgeven met een straffe 6-1. In de derde set zette de Duitser de situatie echter terug recht: 3-6.

Tibo Colson - © Tennis Vlaanderen (www.tennisvlaanderen.be)
Tibo Colson – © Tennis Vlaanderen (www.tennisvlaanderen.be)

Voor Michielssen en Hu lagen er veel minder kansen tijdens hun matchen. Michielssen kreeg een 1-6, 0-6 om de oren van derde reekshoofd Niklas Schell (ITF-330), alweer een Duitser. Ook Hu kon zijn tegenstander, de Nederlander Tom Floris Moonen (ITF-324) weinig in de weg leggen. 1-6 en 2-6 waren de setstanden in het voordeel van het Nederlandse vierde reekshoofd.

In het dubbelspel doen de jongens het wel een stuk beter dan de meisjes. Met Bergs, Nicholas Rennie (ITF-1 284), Destrebecq, Colson, Pisane en Verboven zijn er namelijk nog zes Belgen in de running voor de titel.

 

[alert type=”info” title=””]Alle Belgische resultaten van de LTA Maaseik Junior Open kan je vinden op onze resultatenpagina. De overige uitslagen vind je terug op de website van de ITF.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws