Home » Geen categorie » Nekblessure noopt Darcis tot opgave tegen Kyrgios

Nekblessure noopt Darcis tot opgave tegen Kyrgios

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Geen halve finale voor Steve Darcis (ATP-73) op het ATP-toernooi van Peking (China, $ 3 028 080). Door een nekblessure moest onze landgenoot de handdoek in de ring gooien tegen Nick Kyrgios (ATP-19).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het duel tussen Darcis en Kyrgios was een rematch van de partij vorige maand in de Davis Cup. De 33-jarige Luikenaar dreef Kyrgios toen tot het uiterste, maar moest na een spannende vijfsetter het hoofd buigen. In Peking kreeg Darcis een herkansing, maar kon hij uiteindelijk nooit zijn kansen verdedigen.

Onze landgenoot had te veel last van zijn nek waardoor de Australiër in amper 22 minuten de eerste set met een bagel op zak had. Ook in het tweede bedrijf kon Darcis het tij niet meer keren. Hij verloor snel drie spelletjes en gaf er bij een 0-6 0-3 achterstand uiteindelijk de brui aan.

Darcis last nu een kleine rustpauze in en hoopt tegen de start van de European Open weer volledig fit te zijn. Het ATP-toernooi in Antwerpen, waar ook Kyrgios van de partij zal zijn, gaat op 15 oktober van start.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS