Home » Geen categorie » Net niet in enkel, wel finale in Nederlands dubbelspel voor Axana Mareen

Net niet in enkel, wel finale in Nederlands dubbelspel voor Axana Mareen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Axana Mareen (ITF-359) weert zich op twee fronten. Op het juniorentoernooi van Doorn (Grade 4, Nederland) speelde ze zowel in het enkel- als in het dubbelspel. Met succes bovendien, zo speelde ze vandaag maar liefst twee halve finales.

Mareen, het vierde reekshoofd in Doorn kende weinig moeite met haar tegenstanders. Zonder problemen bereikte ze de kwarfinale. Deze wedstrijd leek niet meer dan een formaliteit. Met een befaamde double bagel (6-0 6-0) maakte ze haar tegenstandster gelijk met de grond. 

In de halve finale moest Mareen het opnemen tegen de Duitse Eva Marie Voracek (ITF-362), het vijfde reekshoofd. Het verschil in rangschikking is te verwaarlozen en dit had een match op het scherp van de snee moeten zijn. Dat werd het dan ook! De twee meisjes toonden dat ze elkaar meer dan waard zijn.

De eerste set ging meteen gelijk op tot 5-5. Uiteindelijk ging de Duitse met 7-5 aan de haal met de openingsmanche. Mareen neemt revanche in de tweede set en wint deze met dezelfde cijfers, 7-5. Een derde set moet beslissing brengen. Een ware uitputtingsslag wordt beslecht in het voordeel van Voracek, met 6-3 wint ze de laatste set en zo haar ticket voor de finale.

In het dubbelspel kende Mareen net dat tikje meer succes. Samen met haar Duitse partner, Emelie Luisa Schwarte stond ze tegenover een Nederlands duo. Merel Hoedt (NR) en Annick Melgers (ITF-729) maakten het onze landgenote niet meteen makkelijk. De tweede reekshoofden lieten zich echter niet uit het lood slaan en wonnen de wedstrijd met 7-5 en 6-4. In de finale staan ze tegenover twee Françaises met die naast hun passie voor tennis ook hun voornaam delen, Juliette Colard (ITF-515) en Juliette Loliee (ITF-787).

 

 

Voor de 15-jarige Kalaitzis is het Nederlandse toernooi afgelopen. Ze verloor van de Nederlandse thuisspeelster Lara Panfilov (Geen Ranking). Ook in het dubbelspel ging Mareen naar de halve finale. Samen met de Duitse Schwarte (ITF-345) waren ze in twee tiebreaks te sterk voor een Frans duo. In de halve finale moeten Mareen en Schwarte spelen tegen het Nederlandse duo Merel Hoedt (ITF-633) en Annick Melgers (ITF-729).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS