Home » Geen categorie » Neveux en Lenaerts struikelen in Turkse kwalificaties

Neveux en Lenaerts struikelen in Turkse kwalificaties

Neveux en Lenaerts struikelen in Turkse kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arnaud Neveux (ATP-1230) en Yannick Lenaerts (NR) zijn er niet in geslaagd zich te plaatsen voor het Futurestoernooi in Antalya (Turkije, $10 000). Ze sneuvelden beiden in de kwalificaties.

Neveux begon zijn Turkse campagne als twaalfde reekshoofd met een vrijstelling in de eerste kwalificatieronde. Zijn tegenstander in de tweede manche was de Australiër James Murrie (NR), uiteraard niet te verwarren met de Britse variant Jamie Murray, nummer 7 van de wereld in het dubbelspel. Neveux kende weinig problemen met Murrie en mocht met 6-1 en 6-2 door naar de volgende ronde.

Daar ontmoette hij Andrei Ciumac (ATP-1754), een 30-jarige knul uit Moldavië die reeds 18 dubbeltitels wist te verzamelen. Neveux verloor de eerste set met 6-2, maar won de volgende met dezelfde cijfers. In de beslissende derde set walste de linkshandige Ciumac over Neveux, 6-1.

Het parcours van Yannick Lenaerts kende een gelijkaardig verloop. De eerste kwalificatieronde kon hij aan zich voorbij laten gaan. In de tweede ronde kwam hij tegenover de Italiaanse Arturo Dell’eva (NR) te staan. Dell’eva won de eerste set met 6-4, maar leek dan even van zijn melk. Lenaerts heerste over set twee en won deze overtuigend met 6-1. In de derde set trok de Italiaan aan het langste eind, met nogmaals 6-4 plaatste hij zich ten koste van onze landgenoot voor de volgende ronde.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws