Home » ATP » Next Gen ATP Finals vinden voortaan plaats in Saudi-Arabië

Next Gen ATP Finals vinden voortaan plaats in Saudi-Arabië

Next Gen ATP Finals vinden voortaan plaats in Saudi-Arabië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het kampioenschap voor de beste spelers onder 21 jaar, de Next Gen ATP Finals, zal de komende vijf jaar doorgaan in Jeddah.

Greep op sportwereld

Na voetbal, golf en Formule 1 gaat ook het tennis meer inmenging krijgen van Saoedi-Arabië.

Het zat er al even aan te komen, met bijvoorbeeld het demonstratietoernooi in Riyad, maar nu volgt er dus een grotere stap.

Voor een periode van vijf jaar zal Jeddah de thuishaven worden van de Next Gen ATP Finals. Daarvoor vond het toernooi plaats in Milaan. De Next Gen Finals wordt het eerste ATP-toernooi op Saudische bodem.

Springplank naar succes

Vorige winnaars van het befaamde toernooi zijn onder meer Stefanos Tsitsipas (ATP-7), Carlos Alcaraz (ATP-1) en Jannik Sinner (ATP-6). Winnaars van dit toernooi hebben dus hoogstwaarschijnlijk een mooie toekomst in zicht.

(Lees verder onder de tweet)

Nieuwe regels

In het toernooi wordt vaak geëxperimenteerd met een aantal nieuwe regels. Zo wordt er gespeeld naar drie in plaats van twee gewonnen sets en naar vier in plaats van zes games per set.

Verder is er een tiebreak bij een 3-3-stand in de set, een no-ad-scoresysteem en geen lets. Ook mag de opslag mag niet langer dan 25 seconden bedragen en is er maximaal één medische time-out per speler per wedstrijd toegestaan.

Tot slot wordt ook het scheidsrechterssysteem gewijzigd: er zijn geen lijnrechters meer aanwezig, waardoor de scheidsrechter als enige op het veld aanwezig zal zijn, samen met de ballenrapers. Alle ballen op of in de buurt van de lijn worden door Hawk-Eye beoordeeld.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws