Home » Geen categorie » Niculescu nekt Wickmayer

Niculescu nekt Wickmayer

Niculescu nekt Wickmayer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft zich niet kunnen plaatsten voor de kwartfinales van de Monterrey Open in Mexico (international; $ 235 000). In de tweede ronde stootte de Belgische op de Roemeense Monica Niculescu.

Yanina Wickmayer (WTA-35), het zesde reekshoofd, startte nochtans als favoriete tegen Monica Niculescu (WTA-51). Niet alleen stond de Belgische 16 plaatsen hoger gerangschikt, ook de twee vorige onderlinge duels werden gewonnen door Wickmayer. Maar Niculescu is met haar atypisch spel aan een sterk jaar bezig, en dat mocht ook Wicky aan de lijve ondervinden.

Na drie breaks in de eerste set, was het uiteindelijk Niculescu die als enige een break kon consolideren: 4-6. In de tweede set was Wickmayer alerter. Hoewel ze zelf drie keer haar opslag moest inleveren, kon ze ook vier keer door de service van haar tegenstandster gaan: 6-3. Op die manier bracht de Belgische de wedstrijd terug in evenwicht en leek de wedstrijd terug alle kanten op te kunnen.

Dat was echter niet wat Monica Niculescu in gedachten had. Door haar twee breakkansen beiden te benutten en zelf drie breakballen weg te werken, stoomde ze door naar een 1-6-overwinning en liet ze een ontgoochelde Wickmayer achter. En dat is jammer, want door verlies van Ana Ivanovic (WTA-17) en Marion Bartoli (WTA-14) lag de weg naar de finale in de tabelhelft van Wickmayer helemaal open.

Yanina Wickmayer kan zich nu gaan voorbereiden op het gravelseizoen. Daar begint ze aan op het toernooi van Stuttgart waar ze – zonder verdere afzeggingen – eerst kwalificaties voor zal moeten spelen.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws