Home » Geen categorie » Niemand stopt Goffin: naar finale Basel

Niemand stopt Goffin: naar finale Basel

Niemand stopt Goffin: naar finale Basel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft alweer een nieuwe overwinning op zijn palmares gezet. In de halve finale van het ATP 500-toernooi van Basel (€ 1 458 610) versloeg hij de zeventienjarige Borna Coric.

De internationale pers is unaniem: David Goffin (ATP-28) heeft een spectaculaire, ongeëvenaarde zomer en najaar bij elkaar gespeeld. Na zijn knappe zege tegen Milos Raonic (ATP-9), had de 23-jarige Luikenaar nog wat extra vertrouwen getankt en verwachtte iedereen een clash met Rafael Nadal (ATP-3). Een ongeïnspireerde Nadal werd in de kwartfinales echter geliquideerd door revelatie van het toernooi Borna Coric (ATP-124).

Toch was het La Goff die als favoriet aan de halve finale startte. En met succes. Hoewel de eerste set lang gelijk opging, was het Goffin die op het eind van de set een break kon verzilveren. Die break gaf hij niet meer uit handen en met 6-4 nam hij een serieuze optie op de finale.

In het eerste game van de tweede set kreeg David Goffin meteen enkele breakkansen om Coric helemaal dood te knijpen, maar de jonge Kroaat werkte ze allemaal beheerst weg. Omgekeerd had Coric even later genoeg aan één breakpunt om die te verzilveren en naar 0-3 door te stomen. De Belg probeerde nog terug te komen, maar Coric hield vol: 3-6.

In de derde en beslissende set stak de vermoeidheid de kop op bij Goffin. Toch vocht hij zich terug helemaal in de match. Een snelle break gaf hem vleugels. Toen Coric in het volgende game zijn breakpunt niet kon verzilveren door een ace van Goffin, was de veer gebroken. De eerste matchpunten kon de Kroaat nog wegwerken, maar de vastberadenheid van de Luikenaar was er te veel aan: 6-4.

In de finale neemt David Goffin het op tegen de Kroaat Ivo Karlovic (ATP-31) of Roger Federer (ATP-2). Goffin heeft in elk geval zo zijn eigen voorkeur:

“Ik wacht op jou Roger Federer! ;-)”

[alert type”info” title=”UPDATE”]David Goffin zal het in de finale opnemen tegen zijn idool Roger Federer. Die plaatste zich door Karlovic in drie sets uit te schakelen. Goffin en Federer speelden ooit één keer tegen elkaar in de historische achtste finale op Roland Garros 2012. Toen verloor La Goff na een zwaar gevecht in vier sets, nadat hij tegen alle verwachtingen in de eerste set pakte.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws