Home » WTA » Niet Serena Williams, maar Osaka is best betaalde sportvrouw ooit

Niet Serena Williams, maar Osaka is best betaalde sportvrouw ooit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naomi Osaka rijfde het afgelopen jaar 34 miljoen euro binnen, meer dan eender welke andere vrouwelijke atlete in de geschiedenis. Dat nieuws maakte het zakentijdschrift Forbes bekend.

De 22-jarige Osaka verdiende de afgelopen twaalf maanden om precies te zijn 34,3 miljoen euro aan prijzengeld en sponsordeals, bijna 1,3 miljoen meer dan Williams. Daarmee breekt de Japanse dus een record, dat sinds 2015 op naam van Maria Sharapova stond. De Russische mocht dat jaar 27,2 miljoen op haar bankrekening laten bijschrijven.

In de top 100 van best betaalde atleten (mannen en vrouwen) prijkt Osaka dit jaar op de 29e plek. Williams bekleedt plaats 33. Het is de eerste keer sinds 2016 dat er twee vrouwen in de top 100 staan.

Fris en geweldig achtergrondverhaal

Volgens David Carter, een sport business professor aan de USC Marshall School of Business (Verenigde Staten), is het succes van de Japanse eenvoudig te verklaren. “Osaka is een relatief fris gezicht en heeft een fantastisch achtergrondverhaal”, aldus Carter. “Dat in combinatie met haar jeugdigheid en biculturele leven maakt dat zij aanslaat bij een jong publiek. Het resultaat is een wereldwijd sportmarketing icoon.”

Williams, die de voorbije vier jaar telkens de best betaalde vrouwelijke atlete was, hoeft echter niet te treuren. In totaal verdiende de 38-jarige Amerikaanse al bijna 275 miljoen euro. Osaka heeft dus nog een lange weg te gaan als ze Williams hélemaal wil bijbenen.

Wil je vijftig euro krijgen? Open een gratis zichtrekening bij Hello bank!

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER