Home » Grand Slam » Roland Garros » Nieuw dieptepunt voor Bouchard op Roland Garros

Nieuw dieptepunt voor Bouchard op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Eugenie Bouchard (WTA-167) blijft maar in het sukkelstraatje. Gisteren geraakte de 24-jarige Canadese zelfs niet voorbij de eerste kwalificatieronde van Roland Garros.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bouchard maakte in 2014 naam en faam door de halve finales op de Australian Open en Roland Garros én de finale op Wimbledon te halen. Niet veel later prijkte ze zelfs op plaats vijf op de wereldranglijst. Een nieuwe tennistopper leek geboren, maar daarna liep het helemaal mis voor de Canadese.

Bouchard maakte niets meer klaar en zakte alsmaar verder weg op de WTA-ranking. Zo ver zelfs dat ze in Parijs kwalificaties moest spelen. En ook daar liep het weer fout voor ‘Genie. Tegen Dalila Jakupovic (WTA-121) kreeg ze een bagel om de oren en gooide ze uiteindelijk de handdoek bij een 0-6 1-2 stand door een buikspierblessure. Bouchard mist zo voor het eerst sinds de Australian Open in 2013 een grandslamtoernooi.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER