Home » Grand Slam » Australian Open » Nieuwe coronavariant bezorgt Australische toernooien kopzorgen

Nieuwe coronavariant bezorgt Australische toernooien kopzorgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De nieuwe Omikronvariant van het coronavirus zorgt voor onzekerheid of de Australische start van het tennisseizoen vlekkeloos zal verlopen.

De nieuw ontdekte Omikronvariant van het coronavirus dreigt het begin van het nieuwe tennisseizoen te verstoren. Maandag besliste de Australische regering om de verdere heropening van hun grenzen voor gevaccinneerde reizigers twee weken uit te stellen van 1 december naar 15 december. Deze datum is ongeveer een tiental dagen voordat de meeste tennissers in Australië willen aankomen voor de voorbereidingstoernooien op de Australian Open.

(lees verder onder de tweet)

De topman van Tennis Australia Craig Tiley zei zondag tegen The Sydney Morning Herald dat er nog veel onzekerheid is: “We wisten dat er veel uitdagingen zouden zijn. Er zijn nog veel onbeantwoorde vragen en ik denk dat er in de komende veertien dagen meer duidelijkheid zal komen. Maar op dit moment zullen de toernooien zoals gepland doorgaan.”

(lees verder onder de tweet)

Volgens de huidige planning zal de eerste chartervlucht met spelers op 27-28 december aankomen in Australië. In totaal zullen er twintig chartervluchten ingelegd worden. Alle spelers moeten gevaccineeerd zijn én moeten zowel een PCR-test afnemen voor vertrek als bij aankomst in Australië.

Victoria, de staat waarin de Australian Open plaatsvindt, heeft haar coronapolitiek ondertussen aangepast. Iedereen die positief test voor de Omikronvariant of een hoogrisicontact had met een besmet persoon met deze variant, zal veertien dagen lang in quarantaine moeten gaan. Deze regel geldt momenteel eveneens voor gevaccineerden.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS