Home » Xtra » Nieuwe Diamond Games verrast met toptennis en vele evenementen

Nieuwe Diamond Games verrast met toptennis en vele evenementen

Nieuwe Diamond Games verrast met toptennis en vele evenementen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Toernooidirectrice Kim Clijsters en creatief directrice Elodie Ouedraogo hebben de BNP Paribas Fortis Diamond Games voorgesteld. In februari 2015 keert dit WTA-toernooi in het Antwerpse Sportpaleis terug met veel internationale topspeelsters en randanimatie. De winnaar van het toernooi maakt opnieuw kans op een felbegeerd diamanten racket.

Op een persconferentie in het stadhuis van Antwerpen stelde toernooidirectrice en ex-nummer 1 Kim Clijsters trots de Diamond Games voor: “We zijn heel blij dat we opnieuw toptennis naar Antwerpen kunnen brengen.” De laatste editie van de Diamond Games was in februari 2008 en werd toen door Justine Henin gewonnen. Acht jaar later zal er terug toptennis te zien zijn in het Antwerpse sportpaleis, van 7 tot 15 februari 2015.

Clijsters zal als toernooidirectrice alles in goede banen moeten leiden. “Ik krijg bij de organisatie de steun van een goed team achter mij”, zegt ze. Ze denkt dat het Belgische publiek massaal naar Antwerpen gaat komen: “Er zijn nog heel veel tennisfans in België en ik denk dat zij graag naar toptennis komen kijken.”

Diamanten raket met 2008 diamanten

De Diamond Games wordt een WTA-Premier 700 toernooi met een budget van 710 000 dollar en neemt de plaats in van het toernooi van Parijs, dat op de toernooikalender verdwijnt. Toernooidirectrice Clijsters belooft internationale tennissterren op de Diamond Games. “Er zal een gelijkaardig deelnemersveld zijn als bij het toernooi van Parijs. Daar waren er dit jaar zeven speelsters uit de top 20: Maria Sharapova (WTA-2) was één van de toppers en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-29) won het toernooi.”

Clijsters kon nog geen namen van speelsters bekendmaken maar zal als toernooidirectrice proberen internationale toppers aan te trekken. “Ik ga mijn contacten uit de tenniswereld gebruiken om zoveel mogelijk topspeelsters naar Antwerpen te halen. Ik heb ondertussen al een aantal speelsters opgebeld.”

Een nieuw diamanten racket ter waarde van 1,5 miljoen dollar is de trofee die de toppers naar Antwerpen moet lokken. Het racket bestaat uit 4,5 kilogram goud en 2008 diamanten. Je kan als speelster het racket in handen krijgen als je twee keer in een periode van drie jaar het toernooi in Antwerpen wint. Bij de vorige editie was er ook een diamanten racket en toen slaagde de Franse ex-tennisster Amélie Mauresmo er in 2007 in om het racket te bemachtigen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel Belgen zullen meespelen in Antwerpen. Kirsten Flipkens (WTA-43) en Yanina Wickmayer (WTA-66) zijn nog niet zeker van een plaatsje op de hoofdtabel omdat de plaatsen op het gerenomeerd toernooi duur zijn. De toernooidirectie zal wel één wildcard uitdelen voor de hoofdtabel en twee wildcards geven voor de kwalificaties. Deze wildcards kunnen dus nog aan Belgische speelsters gegeven worden.

Speciale actie op Valentijnsdag

De directie van het WTA-toernooi is ambitieus en wil vernieuwen met de leuze “Diamond Games is meer dan tennis”. Naast het toptennis, zullen er ook allerlei evenementen georganiseerd worden tijdens het toernooi in Antwerpen. Ex-atlete Elodie Ouedraogo wordt hiervoor als creatief directrice verantwoordelijk. Ouedraogo lichtte al een tipje van de sluier op. “Op maandag 9 februari komt er een Players Party waar ook fans naartoe kunnen gaan. De eerste 2000 tickets voor 9 februari geven toegang tot de fuif in het hospitality center in het Sportpaleis.”

Op valentijnsdag, 14 februari 2015, lanceert de Diamond Games een speciale actie voor verliefde koppels. Koppels kunnen een Valentijnsticket (duoticket) bestellen en maken daarbij kans op een exclusief diner aan de rand van het tennisterrein én een overnachting in het Hilton Hotel. Het diner en de overnachting zullen via een loting aan vijf koppels cadeau gegeven worden. Op zondag 15 februari, de laatste dag van het toernooi, speelt Kim Clijsters ook nog een exhibitiematch. De tegenstander van deze wedstrijd is nog niet bekend. Verder zullen de bezoekers tijdens het toernooi ook kunnen genieten van heel wat muziek, van onder andere dj’s.

Ook de Antwerpse schepen van sport Ludo Van Campenhout was op de persconferentie heel blij met het nieuwe toernooi in Antwerpen. “Antwerpen is met 10 000 tennisspelers een echte tennisstad en er is ook talent op komst in onze topsporthal in Wilrijk.” BNP Paribas Fortis wordt de hoofdsponsor van de Diamond Games en zet daarmee een traditie van sponsoring van tennis voort. “Fortis was tot vorig jaar ook de hoofdsponsor van de Brussels Open, het vorige WTA-toernooi in België”, zei Alain De Greef, hoofd van Sponsoring en Events van BNP Paribas Fortis op de persconferentie.

Tickets bestellen

Je kan vanaf nu ook tickets bestellen voor de Diamond Games in Antwerpen via www.diamondgames.be of telefonisch via 070 345 345. Tijdens de eerste dagen van het toernooi zijn er geen genummerde plaatsen. Iedereen betaalt dus dezelfde prijs en mag kiezen waar hij gaat zitten. Voor de avondwedstrijden van 12 en 13 februari en voor alle andere wedstrijden van 14 en 15 februari zijn er wel genummerde plaatsen in twee verschillende prijscategorieën. Voor de liefhebbers van diamanten is er trouwens mogelijk goed nieuws. Bij elke honderdste ticketbestelling krijg je immers een geslepen diamantje cadeau.

Diamanten raket Diamond Games © Wouter Kesteloot

Alain De Greef (BNP Paribas Fortis), Kim Clijsters, Elodie Ouedraogo en Ludo Van Campenhout (Schepen van Sport, Antwerpen) © Wouter Kesteloot

Elodie Ouedraogo © Wouter Kesteloot

Kim Clijsters © Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws