Home » Geen categorie » Nieuwe enkelblessure Van Uytvanck? “Ze kon amper nog lopen”

Nieuwe enkelblessure Van Uytvanck? “Ze kon amper nog lopen”

Nieuwe enkelblessure Van Uytvanck? “Ze kon amper nog lopen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat Alison Van Uytvanck (WTA-112) eerder dit jaar succesvol geopereerd werd aan haar rechterenkel, doken afgelopen week op het toernooi van Lexington (Verenigde Staten, $ 50 000) opnieuw problemen op. “We hopen vooral dat dit niet chronisch wordt”, reageert vader René bij Tennisplaza België.

Het is pas enkele maanden geleden dat Van Uytvanck een verplichte pauze moest inlassen omwille van een enkelblessure. Een operatie dwong haar forfait te geven voor Roland Garros, maar de revalidatie verliep vlot en midden juli won ze in de Verenigde Staten nog het enkel- én dubbelspel van het ITF-toernooi van Stockton ($ 50 000).

“Afgelopen week is er echter terug iets in haar enkel geschoten, hetzij op een andere plaats”, vertelt vader René Van Uytvanck aan Tennisplaza België. “Op de courts kon ze amper nog lopen. Iedereen weet dat topsport ongezond is en op dit niveau kan je je niet permitteren om ingehouden te spelen”, zucht hij. “We hopen vooral dat dit niet chronisch wordt.”

“Alison zou deze week aan het toernooi van Granby (Canada, $ 50 000) deelnemen, maar we hebben een medical ingeroepen en willen eerst de nodige onderzoeken laten uitvoeren. Daarna gaan we evalueren.”

Geen risico’s

“Misschien moeten we haar kalender aanpassen en meer rustpauzes inlassen? We willen alleszins geen risico’s nemen met het seizoenseinde in zicht. Het belangrijkste is dat ze zich klaar kan stomen voor de Australian Open begin volgend jaar.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws