Home » European Open » Nieuwe Federer/Nadal komt naar België

Nieuwe Federer/Nadal komt naar België

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Over twee weken gaat de European Open (ATP World Tour 250) van start in de Antwerpse Lotto Arena. Een opvallende naam op de deelnemerslijst is die van Denis Shapovalov (ATP-52). De Canadees is pas 18 jaar, maar wordt nu al de nieuwe Roger Federer (ATP-2) of Rafael Nadal (ATP-1) genoemd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden is Shapovalov geen Rus of Oekraïner, maar wel een Canadees met Joodse roots. Shapovalov zag in 1999 het levenslicht in Tel Aviv (Israël), maar verhuisde met z’n ouders en oudere broer Evgeniy al snel naar Canada.

De jonge Canadees staat momenteel op 4 in de Race to Milan, het officieuze WK van de ATP voor spelers onder 21 jaar en won als junior de US Open (2015) en Wimbledon (2016).

Als prof liet Shapovalov de tenniswereld een eerste keer op zijn grondvesten daveren door niemand minder dan Nadal zonder pardon uit de vierde ronde van de Rogers Cup te knikkeren. Enkele weken later deed hij dat kunstje nog eens over. Dit keer was Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18) het slachtoffer op de US Open. Pas in de vierde ronde moest hij, nadat hij zich geplaatst had via de kwalificaties, de duimen leggen tegen Pablo Carreno Busta (ATP-10). De NextGen-ster hield er een waanzinnig applaus op Arthur Ashe aan over en een 51e plaats op de wereldranking.

Shapovalov werd door gewezen kampioen Mats Wilander al meermaals met Federer en Nadal vergeleken toen ze 18 jaar waren en is ontegensprekelijk één van de outsiders voor de titel op de European Open.

[alert type=”info” title=”Meer informatie?”]Wil jij hét tennistoernooi van het jaar live en van dichtbij meemaken? Klik dan snel hier.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER