Home » Geen categorie » Nieuwe hoogste notering voor Mertens

Nieuwe hoogste notering voor Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Net voor de US Open kent de Belgische nummer één een nieuwe hoogste positie op de wereldranglijst. Ook Kirsten Flipkens (WTA-73) maakt een sprongetje. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Dankzij haar sterke prestatie op de Connecticut Open in New Haven (Verenigde Staten, $ 710 900) gaat Elise Mertens (WTA-39) zeven plaatsen omhoog en is hierbij een van de grootste stijgers in de top 100. Mertens komt zo voor het eerst de top 40 binnen. Aan het begin van het jaar stond de Belgische nog op de 124e plaats.

Ook Flipkens (WTA-73) maakt een sprongetje van drie plaatsen dankzij haar kwartfinale in New Haven. Alison Van Uytvanck (WTA-97) moet één plaatsje inleveren en is de derde Belgische in de top 100. In de lagere regionen wint Kimberley Zimmermann (WTA-337) zestien plaatsen.

De top tien bij de vrouwen blijft quasi ongewijzigd. Enkel Dominika Cibulkova (WTA-10) speelt haasje over met Agnieszka Radwanska (WTA-11). In de dubbelranking stijgen Elise Mertens (WTA D-56, +3), Kirsten Flipkens (WTA D-39, +1) en Maryna Zanevska (WTA D-97, +1) lichtjes.

koen

koen

MEER NIEUWS