Home » Nieuws » Nieuwe huisstijl voor Tennis Vlaanderen: “Tijd om tennis en padel naast elkaar te zetten”

Nieuwe huisstijl voor Tennis Vlaanderen: “Tijd om tennis en padel naast elkaar te zetten”

Nieuwe huisstijl voor Tennis Vlaanderen: “Tijd om tennis en padel naast elkaar te zetten”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De start van de lente blijkt voor Tennis Vlaanderen het ideale moment om een rebranding door te voeren. Een inclusiever logo, een vernieuwde website en een eigen column: het is slechts een greep uit de innovaties die dinsdag op een online evenement werden voorgesteld.

Zeg niet langer Tennis Vlaanderen, maar ‘Tennis en Padel Vlaanderen’

Misschien wel de meest ingrijpende verandering: tennis en padel krijgen een eigen identiteit, voorzien van een stijlvolle opmaak. Denk hierbij aan sportspecifieke communicatie voorzien van een unieke communicatiestrategie. Tennis krijgt de kleur rood en padel blauw, tinten inbegrepen. “We mogen padel niet meer beschouwen als het kleine broertje van tennis”, vertelde CEO van Tennis Vlaanderen Gijs Kooken aan Sabine Appelmans tijdens de exclusieve sneak-peak. “De tijd is aangebroken dat tennis en padel volwaardig naast elkaar komen te staan.”

“Vandaag tellen we een recordaantal van 201.247 leden, waaronder 86.389 spelers die padel spelen en dat aantal is nog steeds groeiende”, klinkt het verder. “Naast de explosieve groei van padel, blijft de tennissport maar liefst 157.546 tennissers bekoren. De boeiende dynamiek tussen de traditionele tennisclubs, de veelzijdige combiclubs en de nieuwe padelclubs, zorgt ervoor dat zowel tennis als padel succesvol naast elkaar staan.”

(lees verder onder de video)

Nieuwe actieknoppen en column

Ook de website en app van Tennis Vlaanderen ondergaan een make-over. Zo zal de website uitgebreid worden met vijf nieuwe actieknoppen (bv. ‘klassementen opzoeken’ of ‘abonnement nemen op je club’). Via de app zal je je lay-out kunnen personaliseren naargelang tennis of padel en je zodoende kunnen inschrijven voor toernooien of een terrein reserveren. Tot slot mogen ook een column en podcast voor het brede publiek niet ontbreken om het nieuwe Vlaamse tennis- en padelverhaal compleet te maken.

Nieuwe website Tennis Vlaanderen - © Tennis Vlaanderen
Nieuwe website Tennis Vlaanderen – © Tennis Vlaanderen
Nieuwe website Padel Vlaanderen - © Padel Vlaanderen
Nieuwe website Padel Vlaanderen – © Padel Vlaanderen

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws