Home » Geen categorie » Nieuwe nummer één bij de vrouwen, licht verlies voor de Belgen

Nieuwe nummer één bij de vrouwen, licht verlies voor de Belgen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Elise Mertens (WTA-38) blijft op haar hoogste notering ooit staan, terwijl andere Belgen licht wegzakken in de ranking. Bij de vrouwen is het nu officiëel: Simona Halep (WTA-1) is de nieuwe nummer één. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens blijft op de 38e plaats staan en is daarmee nog steeds de beste Belgische. Kirsten Flipkens (WTA-74, -1) en Alison Van Uytvanck (WTA-85, -3) blijven in de top 100 maar verliezen licht. Deze week komen Flipper en Ali in actie in het Oostenrijkse Linz. Yanina Wickmayer (WTA-119, – 10) zakt iets verder weg en door haar nederlaag in de kwalificaties van het WTA-toernooi in Linz komt daar niet meteen verandering in. Maryna Zanevska (WTA-124) wint één plaatsje.

In de lagere regionen van de ranking zien we een knappe sprong van Magali Kempen (WTA-452, +41) en Catherine Chantraine (WTA-728, + 14) terwijl Hélène Scholsen (WTA-475, -10) en Klaartje Liebens (WTA-734, -9) verlies lijden. Tamaryn Hendler (WTA-709) heeft weer een ranking.

In de top tien bij de vrouwen zien we enkele primeurs. Simona Halep (WTA-1) lost Garbiñe Muguruza (WTA-2) af als nummer één van de wereld. Ze is hiermee de vijfde vrouw op deze positie dit jaar en de eerste Roemeense die hierin slaagt. De voorsprong op de Spaanse is met 40 punten erg klein. Dankzij haar sterke prestaties in Peking en Wuhan breekt Caroline Garcia (WTA-9) voor het eerst de top tien binnen. Opvallend: voormalig nummer twee van de wereld Agniezska Radwanksa (WTA-18) zakt zeven plaatsen.

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER