Home » Geen categorie » Nieuwe nummer één Nadal: “Ik heb altijd de passie en de liefde voor de sport behouden”

Nieuwe nummer één Nadal: “Ik heb altijd de passie en de liefde voor de sport behouden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maandag prijkt Rafael Nadal (ATP-2) opnieuw helemaal bovenaan de wereldranglijst. “Het is natuurlijk een speciaal moment om weer nummer 1 te worden”, zei de 31-jarige Spanjaard op een persconferentie.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Door het forfait van Roger Federer (ATP-3) voor het Masterstoernooi van Cincinnati (Verenigde Staten, $ 5 244 930) – de Zwitser sukkelt met een rugblessure – wordt Nadal voor het eerst in ruim drie jaar de nieuwe nummer één van de wereld. Maandag lost hij Andy Murray af aan de top van de ATP-ranking. “Ik vind het uiteraard jammer dat Roger hier niet kan meedoen, maar voor mij persoonlijk is het natuurlijk een speciaal moment om weer nummer 1 te worden”, vertelde Nadal op een persconferentie in Cincinnati.

“Er is veel gebeurd sinds de laatste keer dat ik op die plaats stond (juni 2014). Er waren blessures en lastige momenten, maar ik heb altijd de passie en de liefde voor de sport kunnen behouden. Daardoor krijg ik nu de kans om weer nummer één te worden. Ik ga nu trachten van het moment te genieten en hier goed te spelen. Dat is nu het belangrijkste voor mij.”

Als topreekshoofd in Cincinnati is Nadal vrij in de eerste ronde. Voor een plaats in de achtste finales neemt hij het op tegen de Fransman Richard Gasquet (ATP-29).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS