Home » Geen categorie » Nieuwe partner voor Cilic

Nieuwe partner voor Cilic

Nieuwe partner voor Cilic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Een kleine maand geleden brak Marin Cilic (ATP-12) met zijn coach Goran Ivanisevic. Inmiddels heeft de Kroatische toptennisser een opvolger aangesteld.  

Cilic en Wimbledon-winnaar Ivanisevic werkten bijna drie jaar succesvol samen. De lange Kroaat uit Split stond Cilic bij tijdens zijn zegetocht op de US Open in 2014, tot dusver de grootste overwinning in zijn carrière. De twee mannen deelden veel meer dan enkel hun afkomst. Trainen voelde meer aan dan plezier maken dan als werken.

Sinds Wimbledon dit jaar doolde Cilic rond zonder vaste coach, maar daar komt nu verandering in. Opnieuw opteert de huidige nummer 14 van het mannentennis voor een ex-toptennisser. Niemand minder dan Jonas Björkman gaat met Cilic in zee. De Zweed, tot vorig jaar nog coach van Andy Murray (ATP-2), bereikte ooit de vierde plaats op de wereldranglijst en was zelfs koploper in het dubbelspel.

Cilic maakte het nieuws bekend via een videobericht op zijn website. Hij geeft aan Björkman een zeer fijne man te vinden en echt uit te kijken naar de samenwerking. De twee kennen elkaar al heel erg lang, toen Björkman nog actief was op de tour trainden ze zelfs soms samen. De US Open later deze maand wordt hun vuurdoop.

Het volledige bericht kan je bekijken op http://www.marincilic.me/#video-section.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws