Home » Geen categorie » Nieuwpoort maakt zich op voor eerste Rising Stars-toernooi van 2016

Nieuwpoort maakt zich op voor eerste Rising Stars-toernooi van 2016

Nieuwpoort maakt zich op voor eerste Rising Stars-toernooi van 2016

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 25 juni t.e.m. 3 juli vindt in Nieuwpoort het eerste $ 10 000-toernooi uit de Rising Stars Tennis Tour plaats, een reeks van acht zomertoernooien aan de Belgische kust. Voor het tweede jaar op rij is KTC Issera gastclub.

“Toen we vorig jaar de kans kregen om een internationaal tornooi te organiseren, moesten we daar niet al te lang over nadenken”, vertelt Guy Louis, voorzitter van KTC Issera. “Ook nu zal de club instaan voor het onthaal van de spelers en de logistieke ondersteuning zoals catering, onderhoud infrastructuur, wifi, maaltijden en infodesk. Gedurende heel de week kunnen de spelers op de club terecht om te trainen.”

“Het publiek kan ook gratis naar de wedstrijden komen kijken. De meeste kwalificatiematchen worden op de club gespeeld en een aantal wedstrijden van de hoofdtabel, met name wedstrijden uit de eerste twee ronden, worden ook bij ons afgewerkt.”

Uitstraling

Organisator Danny Van Den Broucke van WTCLacodam beseft het belang van de Rising Stars Tennis Tour. “Een ITF-tornooi geeft een belangrijke uitstraling aan de kustgemeenten, zeker als de zeedijk of het casino als decor kan dienen voor de finalewedstrijden. In 2016 zorgt WTCLacodam ook voor de organisatie van het RSTT-tornooi in De Haan. WTCLacodam werkt dan telkens samen met de plaatselijke tennisclub om het hele tornooi in goede banen te leiden.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws