Home » Geen categorie » Nishikori overleeft opnieuw uitputtingsslag op Roland Garros

Nishikori overleeft opnieuw uitputtingsslag op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kei Nishikori (ATP-49) heeft zich met zweten en zwoegen geplaatst voor de derde ronde op Roland Garros. De Japanner knokte zich voor een tweede keer op rij naar een zege in een spannende vijfsetter.

Al meer dan acht uur stond de Japanner Nishikori al op het terrein in twee partijen op Roland Garros. In zijn eerste ronde ging hij voorbij de Italiaan Alessandro Giannessi (ATP-159) in een vijfsetter van vier uur en drie minuten.

In zijn tweede ronde veroverde Nishikori in een nieuwe thriller de scalp van 23e reekshoofd Karen Khachanov. Na 3 uur en 59 minuten was de Japanner de sterkste met 4-6, 6-2, 2-6, 6-4 en 6-4. In de derde ronde volgt een duel met de Zweed Henri Laaksonen (ATP-150) die verrassend het elfde reekshoofd Roberto Bautista Agut in vier sets wandelen (ATP-11) stuurde.

(lees verder onder de tweets)

De 31-jarige Japanner was opgelucht na zijn tweede zege op rij in een thriller: “Het was opnieuw een zware match. Ik probeerde kalm te blijven. Ik verloor gemakkelijke punten waardoor de match langer duurde maar ik ben blij met mijn zege.”

Nishikori grapte ook nog over zijn tweede opeenvolgende lange vijfsetter: “Ik haat het om vijf sets te spelen. Dit is niet mijn bedoeling.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS