Home » Grand Slam » US Open » Nishikori past voor US Open en keert pas terug op gravel

Nishikori past voor US Open en keert pas terug op gravel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kei Nishikori (ATP-31) heeft bekendgemaakt dat hij hersteld is van COVID-19, maar dat hij desalniettemin afhaakt voor de US Open.

Na twee opeenvolgende positieve coronatests, is de Japanse tennisser Nishikori met een negatieve test eindelijk hersteld van COVID-19. Hij laat op zijn website echter weten dat hij niet zal deelnemen aan de US Open: “Ik ben blij om aan te kondigen dat ik negatief heb getest voor COVID-19. Ik zal morgen langzaamaan mijn trainingsschema terug oppikken.”

“Ik heb samen met mijn team echter beslist om de US Open dit jaar over te slaan. Na zo’n lange pauze, voel ik dat het niet slim is om terug te keren in een toernooi waarin er lange vijfsetters kunnen gespeeld worden. Ik ben hiervoor nog niet volledig klaar.”

De Japanner bereikte in 2014 de finale van de US Open en is heel ontgoocheld dat hij niet kan deelnemen: “Het is een ontgoocheling voor mij omdat ik van de US Open houd en omdat ik er mooie herinneringen aan heb. Ik zal op gravel herbeginnen.”

Nishori is de tiende ATP-speler uit de top 100 die afhaakt voor de US Open. Bekijk de volledige lijst van afzeggingen hier.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS