Home » Geen categorie » Nishikori triomfeert opnieuw tegen Goffin

Nishikori triomfeert opnieuw tegen Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen nummer 4 van de wereld Kei Nishikori. Op de Coupe Rogers in Montréal ($ 3 587 490) was Nishikori in twee sets te sterk voor onze landgenoot.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin, het dertiende reekshoofd in Montréal, plaatste zich knap voor de achtste finales met een zege tegen de Amerikaan Sam Querrey (ATP-32). Bij de laatste zestien stond hij tegenover nummer 4 van de wereld Kei Nishikori. Goffin speelde voor de derde keer dit jaar tegen de Japanner. In onderlinge duels leidde Nishikori met 2-0.

Deze keer was Nishikori opnieuw te sterk voor Goffin. In de eerste set waren de twee spelers aan elkaar gewaagd. Goffin en Nishikori kregen allebei één breakpunt. Onze landgenoot miste zijn breakpunt, terwijl de Japanner wel door de opslag van Goffin ging. Nishikori bleef secuur serveren en greep de eerste set met 6-4.

In de tweede set herhaalde zich hetzelfde scenario. Goffin kon zijn breakpunt niet verzilveren, terwijl Nishikori een tweede keer de Luikenaar brak. Na 1 uur en 25 minuten maakte de Japanner de match af met opnieuw 6-4. Nishikori scoorde met in totaal dertig winners in de partij, waaronder een indrukwekkende Tweener Lob in de tweede set. Voor hem is het zijn zevende zege op rij, nadat hij vorige week het toernooi van Washington op zijn naam schreef. In de kwartfinale ontmoet hij nu Rafael Nadal (ATP-9).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS