Home » Geen categorie » Nishioka haalt waanzinnige achterstand op in Indian Wells

Nishioka haalt waanzinnige achterstand op in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP 1000 toernooi van Indian Wells ($6 993 450) heeft de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP-70) een knappe comeback gemaakt tegen Tomas Berdych (ATP-14). Hij maakte een 1-6, 1-5 achterstand goed.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 21-jarige Japanner komt als lucky loser uit de kwalificaties en staat nu in de vierde ronde van een ATP 1000 toernooi. In de vorige ronde kon de 1m70 metende Nishioka al de maat nemen van de boomlange Kroaat Ivo Karlovic (ATP-21) in straight sets. In de derde ronde kon Nishioka een uitzichtloze achterstand tegen Berdych ombuigen naar winst.

Wat een walkover leek te worden voor Berdych, werd een nederlaag tegen deze ATP Next Generation speler uit Japan. Nishioka kon na een moeizame start (1-6) eindelijk een antwoord bieden op het spel van de Tsjech. In de tweede set kon hij een 1-5 achterstand goedmaken en kon een tiebreak afdwingen. Onderweg moest Nishioka zelfs een wedstrijdpunt wegwerken. Hierin haalde de Japanner het met 7-6(5). Vroeg in de beslissende set kon de linkshandige Nishioka de break forceren om zo met 2-1 te leiden. Deze break was voldoende om uiteindelijk de wedstrijd uit te maken na 2u21. De setstanden waren 1-6, 7-6(5) en 6-4. Nishioka mag het nu opnemen tegen Stan Wawrinka (ATP-3) voor een plaats in de kwartfinale.

Bekijk hier de ATP Uncovered aflevering gewijd aan Nishioka:

koen

koen

MEER NIEUWS