Home » Rising Stars Tennis Tour » Nog eens vier Belgen kwalificeren zich voor tweede ronde in Oostende

Nog eens vier Belgen kwalificeren zich voor tweede ronde in Oostende

Nog eens vier Belgen kwalificeren zich voor tweede ronde in Oostende

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag hadden al vijf Belgen zich verzekerd van een plaatsje in de tweede ronde op het ITF-toernooi van Oostende ($ 10 000), en dinsdag kwamen er daar nog eens vier bij. Onder andere topreekshoofd Kimmer Coppejans (foto) was een van de gelukkigen.

Nadat Alexandre Folie (ATP-1 286), Stieg Martens (NR), James Junior Storme (ATP-1 732), Sander Gillé (ATP-935) en Michael Geerts (ATP-1 295) zich op maandag al plaatsten voor de tweede ronde, probeerden dinsdag acht andere Belgen hun voorbeeld te volgen.

Op Center Court beet Omar Salman (ATP-1 458) de spits af. Met een wildcard van de organisatie was de 18-jarige Belg op de hoofdtabel terechtgekomen, waar hij het in de eerste ronde moest opnemen tegen Ugo Nastasi (ATP-888) uit Luxemburg. Van het rankingsverschil was er in de eerste set echter weinig merkbaar. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar het was uiteindelijk toch Nastasi die de set in de tiebreak beetnam: 5-7. Dat gaf de Luxemburger net dat beetje extra vertrouwen om ook de tweede set te pakken: 3-6.

Ook die andere junior op de hoofdtabel, Clément Geens (ATP-853), speelde een meer dan verdienstelijke partij tegen tweede reekshoofd Constant Lestienne (ATP-434). Maar ook hij zag na het verlies van de tiebreak in de eerste set (3-7), de tweede set met 3-6 verloren gaan.

Beter nieuws kwam er van Olaf De Weerdt (ATP-1 308), die ook een uitnodiging van de organisatie kreeg. In een knotsgekke partij tegen de Duitser Christian Hirschmueller (ATP-1 254), was De Weerdt oppermachtig in de eerste set: 6-1. In het tweede bedrijf draaide Hirschmeuller de rollen echter drastisch om: 0-6. Gelukkig was Olaf De Weerdt in de derde set terug bij de les, en kon hij de partij alsnog afmaken: 6-3.

Ook Olivier Rochus (ATP-556), het vierde reekshoofd en vorige week nog finalist in Duinbergen, boekte een ticketje richting tweede ronde. Tegen de Rus Filipp Smalyanyy (NR) – die gecoacht wordt door Kristof Vliegen, kende Ollie amper problemen: 6-1 en 6-3.

Verder stonden er ook nog twee Belgische duels op het programma. Zo nam zevende reekshoofd Jonas Merckx (ATP-786) het op tegen Louis Cant (ATP-1 195). Het aanzienlijke verschil in ranking zorgde er voor dat Merckx de duidelijke favoriet was, en hij maakte die rol ook waar. Met 7-5 en 6-2 schoof hij Cant aan de kant.

Tot slot was er ook nog het duel tussen thuisfavoriet – en tevens eerste reekshoofd – Kimmer Coppejans (ATP-227) en kwalificatiespeler Thomas Dehaen (NR). Hoewel een makkelijke overwinning voor Coppejans verwacht werd, verkocht Dehaen zijn huid zeer duur. In de eerste set werd het verschil pas helemaal op het eind gemaakt. Coppejans forceerde in het slot nog een extra break: 7-5. Ook in de tweede set kon de Oostendenaar een break voorsprong behouden (6-4) om zo een clash met Alexandre Folie op te zetten.

[alert type=”info” title=”Resultaten ITF Oostende”]Resultaten eerste ronde (dinsdag)

R1: [1] Kimmer Coppejans def. [Q] Thomas Dehaen 7-5 6-4
R1:  Ugo Nastasi (LUX) def. [WC] Omar Salman 7-6 (5) 6-3
R1: [WC] Olaf De Weerdt def. Christian Hirschmueller (GER) 6-1 0-6 6-3
R1: [7] Jonas Merckx def. Louis Cant 7-5 6-2
R1: [4] Olivier Rochus def. [WC] Filipp Smalyanyy (RUS) 6-1 6-3
R1: [2] Constant Lestienne (FRA) def. Clément Geens 7-6 (3) 6-3

Programma tweede ronde (woensdag)

R2: [1] Kimmer Coppejans vs. Alexandre Folie
R2: [WC] Stieg Martens vs. [Q] James Junior Storme
R2: [WC] Olaf De Weerdt vs. Alexandre Sidorenko (FRA)
R2: [7] Jonas Merckx vs. Antoine Hoang (FRA)
R2: Sander Gillé vs. [4] Olivier Rochus
R2: Michael Geerts vs. [2] Constant Lestienne (FRA)
[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws