Home » Grand Slam » Wimbledon » Nog geen Belgisch succes in kwalificaties Wimbledon

Nog geen Belgisch succes in kwalificaties Wimbledon

Nog geen Belgisch succes in kwalificaties Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Dag één van de kwalificaties voor Wimbledon viel gedeeltelijk in het water. Slechts drie van de vijf Belgische mannen konden hun wedstrijd afwerken, maar zij kenden geen succes. De Belgische vrouwen kennen intussen hun tegenstandsters.

Kimmer Coppejans (ATP-98) (foto) kwam als eerste in actie in Roehampton, waar de kwalificaties afgewerkt worden. Net zoals in Roland Garros kwam hij uit tegen de Fransman Vincent Millot (ATP-213). In Parijs haalde onze landgenoot het in twee sets, maar Coppejans kende geen al te beste voorbereiding op gras. Hij sukkelde met een huidinfectie in Ilkley, waardoor hij niet voluit kon gaan tijdens zijn eerste wedstrijd op gras. Coppejans miste bovendien net de ‘cut voor Wimbledon, waardoor hij als eerste reekshoofd van start ging in de kwalificaties.

Millot haalde het met 6-3 2-6 en 6-3 van onze landgenoot. “Het was een spannende wedstrijd met heel veel nipte ballen die uit gegeven werden en Millot had vandaag alle geluk mee”, vertelde de mama van Coppejans aan Tennisplaza België. “Met zijn 97e plaats had hij normaal op de hoofdtabel moeten staan, maar helaas moet Kimmer meestal een moeilijkere weg afleggen. Het kan hem alleen maar sterker maken”.

Niels Desein (ATP-167) moest aan de bak tegen de Fransman Enzo Couacaud (ATP-223). Vorig jaar was onze landgenoot nog te sterk voor de Fransman in Nevers, maar deze keer trok Couacaud met 6-4 en 6-4 aan het langste eind.

Germain Gigounon (ATP-199) streed tegen 32e reekshoofd Michal Przysiezny (ATP-141) om een plaats in de tweede kwalificatieronde. De Pool haalde het na een spannend duel met 6-3 3-6 en 9-7. De wedstrijden van Maxime Authom (ATP-176) en Yannick Mertens (ATP-231) werden uitgesteld naar dinsdag.

Ook de Belgische tennisters kennen intussen hun tegenstandsters. An-Sophie Mestach (WTA-111), tweede reekshoofd in de kwalificaties, ontmoet de Australische Anastasia Rodionova (WTA-177) in haar eerste kwalificatiewedstrijd. Ysaline Bonaventure (WTA-196) staat voor een moeilijke opgave tegen Michelle Larcher De Brito (WTA-119), in 2012 was de Portugese te sterk op het WTA-toernooi van Brussel. Debutante Elise Mertens (WTA-215) treft de Argentijnse Maria Irigoyen (WTA-153).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws