Home » Grand Slam » Roland Garros » Nog geen Belgische overwinning in Parijs

Nog geen Belgische overwinning in Parijs

Nog geen Belgische overwinning in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-93) en David Goffin (ATP-106) zijn er niet in geslaagd om hun wedstrijd in de openingsronde van Roland Garros te winnen. Beiden lieten kansen liggen, en keren ontgoocheld terug huiswaarts.

Van Uytvanck startte niet al te best tegen Tamira Paszek (ATP-159) die al snel 0-3 uitliep in de eerste set. De Oostenrijkse kwalificatiespeelster ging door op haar elan, en pakte zo de eerste set met 2-6.

In de tweede set ging het gelijk op tot 3-3 en in het zevende spelletje wist onze landgenote zelf door de opslag van Paszek te breken. Bij 5-4 en 6-5 had Van Uytvanck de kans om de set uit te serveren, maar Paszek wist nog een tiebreak te forceren. Daarin redde onze landgenote 2 wedstrijdpunten, maar uiteindelijk haalde Paszek het met 2-6 6-7(5).

De wedstrijd van tussen Goffin en Jürgen Melzer (ATP-56) werd op zondag bij een 4-6 7-5 *0-0 stand stilgelegd, wegens de invallende duisternis. Op maandag mocht Goffin, na alweer een regenpauze, terug de arena in tegen de ervaren Melzer. De Oostenrijker nam de beste start, en ging twee keer door de opslag van Goffin. Hij liep uit tot 1-4, maar Goffin kon met enkele knappe punten toch tot 3-4 terugkomen. En toen.. begon het alweer te regenen.

Na de regenpauze leek Goffin als herboren, hij nam het initiatief en wist zich terug in de set te wurmen. Toch maakte onze landgenoot teveel fouten, zodat de ervaren Oostenrijker uiteindelijk toch set drie pakte met 5-7. Ook in set 4 liep Melzer al snel uit tot 1-4, maar met zijn rug tegen de muur speelde Goffin zijn beste tennis. Hij keerde terug tot 4-4, maar toen slopen er alweer foutjes in het spel van de Belg. Na 3 uur en 28 minuten kon Melzer uitserveren, en zo zijn alle Belgische mannen uitgeschakeld op Roland Garros.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws