Home » ATP » Nog meer pech voor de European Open: Raonic geeft geblesseerd forfait

Nog meer pech voor de European Open: Raonic geeft geblesseerd forfait

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Milos Raonic (ATP-19) zal niet meer in actie komen op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Grigor Dimitrov (ATP-20) is zo de eerste halve finalist.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vrijdagavond zou het topduel tussen vierde reekshoofd Dimitrov en vijfde reekshoofd Raonic op het programma staan in Antwerpen. Die wedstrijd gaat nu niet door, want de Canadees sukkelt met een buikspierblessure.

“Het was een moeilijke beslissing om zo laat in het toernooi op te geven. Tijdens mijn wedstrijd tegen Aljaz Bedene (ATP-52) voelde ik al iets, en heb ik een ultrasound laten nemen. Gisteren ging het opnieuw slechter en ging ik opnieuw naar het ziekenhuis. Deze morgen was het niet beter, dus ik maakte geen realistische kans om te spelen vandaag”, vertelde Raonic vanuit zijn hotelkamer.

Raonic past ook voor het ATP-toernooi van Wenen. De Canadees hoopt nog te kunnen spelen in Parijs: “Mijn team is hier bij me en we starten nu de behandeling op. Ik hoop nog in Parijs te kunnen spelen, we bekijken dag na dat wat de progressie is.”

Dimitrov naar halve finale

Grigor Dimitrov - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)
Grigor Dimitrov – © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

De Bulgaar Dimitrov is zo de eerste halve finalist in Antwerpen. Zaterdag speelt hij tegen de winnaar van het duel tussen Goffin-killer Marcos Giron (ATP-94) en de Australiër Alex de Minaur (ATP-29).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS