Home » Optima Open » Nog minstens drie jaar Optima Open in Knokke-Heist

Nog minstens drie jaar Optima Open in Knokke-Heist

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vrijdag kondigde de organisatie van Optima Open in een persbericht aan dat het toernooi met minstens drie jaar wordt verlengd. Er werd een nieuw contract afgesloten met de ATP Champions Tour.

Xavier Malisse - © Fotoplaza | Christophe Moons

“We zijn verheugd dat Optima Open nog drie jaar langer deel zal uitmaken van de ATP Champions Tour”, liet Jan Felgate, CEO van de ATP Champions Tour, optekenen. “Het evenement in Knokke-Heist is een van de langstlopende toernooien van de Tour en is heel geliefd bij de spelers. We mogen van geluk spreken met zo’n locatie voor ons unieke tenniscircuit voor voormalige nummers één van de wereld, Grand Slam-winnaars en finalisten en Davis Cup winnaars.”

Ook Xavier Malisse, die de laatste editie van Optima Open op zijn palmares schreef, is opgetogen over de nieuwe overeenkomst. “Het is een toernooi waar we als Belgen fier op kunnen zijn. De spelers en het publiek worden er elk jaar ontvangen in een prachtige setting en krijgen entertainend tennis van topniveau voorgeschoteld. Want we mogen dan wel gepensioneerd zijn, winnen willen we nog steeds!” (lacht)

Volgend jaar vindt Optima Open plaats van 13 tot en met 15 augustus op de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER