Home » Geen categorie » Nog twaalf Belgische meisjes in de running voor ticket hoofdtabel Astrid Bowl

Nog twaalf Belgische meisjes in de running voor ticket hoofdtabel Astrid Bowl

Nog twaalf Belgische meisjes in de running voor ticket hoofdtabel Astrid Bowl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na dag 1 van de kwalificaties van de Astrid Bowl (Grade 1) in Charleroi zijn er nog 12 Belgische meisjes in de running om een plaatsje op de hoofdtabel te bemachtigen. Wie de gelukkigen worden, wordt op zondag beslist.

Q1

In de eerste voorronde stonden er zeven matchen op het programma. In elk van die zeven partijen stond er ook telkens een Belgische op het terrein. Uiteindelijk haalde de Belgische talenten het in vier gevallen.

Zo bleek Thea Dassy (NG) te sterk voor de Duitse Elisabeth Andryukhova (NG). Met 6-4 en 6-3 plaatse Dassy zich voor de tweede kwalificatieronde waarin ze het zal opnemen tegen het derde reekshoofd. Ook Megan Bertrands (NG) wist zich te plaatsen voor een tweede ronde-duel tegen een reekshoofd. Na 6-2 en 6-3-winst tegen landgenote Adele Lecry (NG) wacht haar nu een andere landgenote, namelijk Chloë Ruette (ITF-1 183), het tweede reekshoofd.

Een pak spannender ging het er aan toe in het duel tussen Margaux Maquet (NG) en Adeline Lardinois (NG). Nadat die laatste de eerste set makkelijk met 1-6 wist te pakken, kwam Maquet via een tiebreak knap terug in de wedstrijd: 7-3. Ook in de derde set bleef het nagelbijtend spannend. Opnieuw moest er een tiebreak aan te pas komen, en opnieuw was het Maquet die aan het langste eind trok: 7-2. In de volgende ronde kruist ze de degens met het Duitse vierde reekshoofd.

Bijna even spannend ging het er aan toe tussen Laure Line Glaude (NG) en Valentine Limauge (NG). De eerste set ging nog redelijk eenvoudig naar Glaude met 6-3, maar in de tweede set sloeg Limauge met 2-6 even hard terug. In de derde set waren de meisjes aan elkaar gewaagd, maar was het Glaude die op het einde het verschil wist te maken met een late break: 7-5. Ook op haar wacht nu een reekshoofd: de Zwitserse Lisa Kung (ITF-1 490).

Minder goed nieuws was er voor Marine Uyttenhove (NG), Ines Absisan (NG) en Celine El Ghali (NG). Uyttenhove werd met 2-6 en 1-6 terug naar de kleedkamer gestuurd door de Nederlandse Anjali Ramhit (NG). Ook El Ghali moest met gelijkaardige cijfers haar meerdere erkennen in haar tegenstandster, de Française Marine Seuris (NG): 1-6 en 3-6. Absisan, tenslotte, maakte het spannend tegen de Britse Victoria Subev (NG), maar moest na de tiebreak in de tweede set ook terug huiswaarts: 3-6 en 6-7 (5).

Q2

Heel wat speelsters waren in de eerste ronde ook vrijgesteld, waardoor er op dag één ook al enkele partijen van de tweede kwalificatieronde konden worden afgewerkt. In elk van die vijf partijen stond er een Belgische op het veld, en ook elke keer was het de Belgische die aan het langste eind trok.

Zo won Victoria Smirnova (NG) – tegenwoordig vooral actief op het professionele circuit – van de Franse Myriam Gheziel (NG) in twee sets. Het werd 7-6 (3) en 6-1. Ook Rebecca Van Orschaegen rekende af met een buitenlandse, het zevende reekshoofd Chanel Janssen (ITF-1 839) uit Nederland. Met zware 6-1 en 6-0-cijfers stuurde Van Oschaegen Janssen terug naar Nederland.

Emeline De Witte (NG), Pauline Demel (NG) en Elisabeth Chantraine (NG) plaatsten zich ook alledrie voor de laatste voorronde, maar deden dat telkens ten koste van een landgenote. De piepjonge De Witte (13 jaar!) profiteerde van de opgave van Celine Schepers (NG) om dat te doen. Demel nam op haar beurt dan weer relatief makkelijk de maat van Evi Nulmans (NG): 6-0 en 6-3. Ook Chantraine had tenslotte niet al te veel problemen in haar tweede ronde-partij. Tegen Fien Peeters (NG) won ze met 6-3 en 6-2.

Overzicht

Q1: Marine Uyttenhove l.t. Anjali Ramhit (NED) 2-6 1-6
Q1: Victoria Smirnova – bye
Q1: [2|wc] Cloë Ruette bye
Q1: Megan Bertrands def. Adele Lecry 6-2 6-3
Q1: Celine Schepersbye
Q1: Emeline De Wittebye
Q1: Thea Dassy def. Elisabeth Andryukhova (GER) 6-4 6-3
Q1: Evi Nulmansbye
Q1: Pauline Demelbye
Q1: Margaux Maquet def. Adeline Lardinois 1-6 7-6 (3) 7-6 (2)
Q1: Fien Peetersbye
Q1: Elisabeth Chantrainebye
Q1: Laure Line Glaude def. Valentine Limauge 6-3 2-6 7-5
Q1: Rebecca Van Orschaegenbye
Q1: [6] Anaïs Defossezbye
Q1: Ines Absisan l.t. Victoria Subez (GBR) 3-6 6-7 (5)
Q1: Celine El Ghali l.t. Marine Seuris (FRA) 1-6 3-6
Q1: [8] Vicky Geurinckxbye

Q2: Victoria Smirnova def. Myriam Gheziel (FRA) 7-6 (3) 6-1
Q2: [2|wc] Chloë Ruette vs. Megan Bertrands
Q2: Emeline De Witte def. Celine Schepers 1-2 – opgave
Q2: Thea Dassy vs. [3] Ambre Feder (FRA)
Q2: Pauline Demel def. Evi Nulmans 6-0 6-3
Q2: Margaux Maquet vs. [4] Anne Knuettel (GER)
Q2: Elisabeth Chantraine def. Fien Peeters 6-3 6-2
Q2: Laure Line Glaude vs. [5] Lisa Kung (SUI)
Q2: Rebecca Van Orshaegen def. [7] Chanel Janssen (NED) 6-1 6-0
Q2: [6] Anaïs Defossez vs. Victoria Subev (GBR)
Q2: [8] Vicky Geurinckx vs. Marine Seuris (FRA)

Q3: Victoria Smirnova vs. tbd
Q3: Emeline De Witte vs. tbd
Q3: Pauline Demel vs. tbd
Q3: Elisabeth Chantraine vs. tbd
Q3: Rebecca Van Orshaegen vs. tbd

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws