Home » Rising Stars Tennis Tour » Nog twee Belgen over in De Haan

Nog twee Belgen over in De Haan

Nog twee Belgen over in De Haan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het tweede Rising Start-tennistoernooi van 2014 in De Haan ($ 10 000) strijden er nog twee Belgen mee voor de titel: Yannick Vandenbulcke (ATP-648) en Jonas Merckx (ATP-811). Zij staan beiden in de kwartfinales.

Na de eerste ronde in De Haan bleven er nog zes Belgen over op de hoofdtabel. Olaf De Weerdt (ATP-1 375), Jonas Merckx, Yannick Vandenbulcke, Jeroen Vanneste (ATP-1 326), Romain Bogaerts (ATP-1 202) en Omar Salman (ATP-2 099) streden allemaal om een begeerd plekje bij de laatste acht. De Weerdt, Vanneste, Bogaerts en Salman moesten daarvoor echter wel voorbij een reekshoofd.

Jonas Merckx was de enige Belg die een partij zonder reekshoofd speelde. Tegen kwalificatiespeler Scott Griekspoor (ATP-1 162) begon hij dan ook als favoriet. Een tiebreak moest echter beslissen over de eerste set. Daarin kon Merckx net iets meer, en dat bleek voldoende: 7-5. In de tweede set werd het voor Griekspoor iets moeilijker om Merckx bij te blijven benen en die laatste profiteerde optimaal van zijn kansen. Met 6-3 plaatste hij zich voor de kwartfinales. Daarin neem hij het deze keer wél op tegen een reekshoofd, namelijk nummer vier, de Braziliaan Fabiano De Paula (ATP-411).

In dezelfde tabelhelft als Merckx kwam ook nog Olaf De Weerdt in actie. Vanuit de kwalificaties plaatste hij zich voor de tweede ronde en daarin kwam hij uit tegenover zesde reekshoofd Dimitar Grabul (ATP-517). De meer dan 850 plaatsen die tussen hen inzitten op de ranglijst, konden op het terrein moeilijk overbrugd worden door De Weerdt. Hij moest het spel ondergaan en voor Grabul werd het met 2-6 en 3-6 een routineoverwinning.

Ook Romain Bogaerts – eveneens een kwalificatiespeler – kon in zijn partij tegen vijfde reekshoofd Frederico Ferreira Silva (ATP-468) weinig terugdoen. Silva domineerde de volledige partij en mocht bij 2-6 en 2-6 juichen.

Wildcard Omar Salman kon in zijn wedstrijd echter wel zijn klasse laten zien. Tegen tweede reekshoofd Maverick Banes (ATP-403) ging het in de eerste set (2-6) allemaal wat snel, maar herpakte hij zich goed in de tweede. Die ging gelijk op en moest uiteindelijk beslist worden in de tiebreak. Ook die tiebreak bleef gelijk opgaan totdat Salman bij 6-6 de definitieve kloof kon slaan: 8-6. Die tweede set had echter veel van de Belg gevergd en dus kon Banes het in de derde set alsnog makkelijk afmaken: 1-6.

Tot slot stond er in de tweede ronde ook nog een Belgisch duel gepland. Achtste reekshoofd Yannick Vandenbulcke moest het namelijk opnemen tegen Jeroen Vanneste, die net uit blessure terugkomt. Vanneste mist dus nog wat matchritme en Vandenbulcke aarzelde niet. Met twee keer 6-3 verzekerde ook hij zich van een plaatsje in de kwartfinales. Daarin neemt hij het op tegen een ex-Belg, de Portugees Romain Barbosa (ATP-816).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws