Home » ATP » Novak Djokovic bevestigt voor Olympische Spelen in Parijs

Novak Djokovic bevestigt voor Olympische Spelen in Parijs

Novak Djokovic bevestigt voor Olympische Spelen in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-3) zal deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat maakte het Servisch Olympisch Comité dinsdag bekend.

“Novak Djokovic en Dusan Lajovic (ATP-56) voldoen aan de voorwaarden gerelateerd aan hun ATP-ranking en hebben hun deelname aan de Olympische Spelen bevestigd”, klinkt het in een officieel statement van het Servisch Olympisch Comité.

Nadat hij twee weken geleden in Parijs werd geopereerd aan zijn meniscus na zijn blessure en opgave op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) werd gevreesd voor Nole‘s deelname aan Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) en de Olympische Spelen. Wimbledon (1 juli t.e.m. 14 juli) komt wellicht te vroeg, maar de Olympische Spelen (26 juli t.e.m. 11 augustus) staan dus wél op de planning van de Serviër.

Djokovic wil enige ontbrekende grote titel

Djokovic zal op de Spelen vol voor goud gaan, het is de enige grote toernooititel die nog ontbreekt op zijn palmares. In zijn vier voorgaande deelnames aan de Spelen, geraakte hij niet verder dan een bronzen medaille in Peking (2008). Bij de laatste editie in Tokio (2021) eindigde hij net naast het podium na verlies tegen Alexander Zverev (ATP-4) in de halve finale en tegen Pablo Carreno Busta (ATP-872) in de strijd voor de derde plaats (brons).

“De Olympische Spelen in Parijs zijn erg belangrijk, ze zijn altijd een prioriteit voor me geweest”, klonk het nog in april.

De aankondiging van het Servisch Olympisch Comité is uiteraard goed nieuws voor de fans van Djokovic. De Serviër is momenteel wel nog volop aan het revalideren, zo blijkt uit een recente video die hij deelde op Instagram:

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Rémi Laxague

Tennisplaza i.s.m. L'Équipe en Rémi Laxague

Meer nieuws