Home » Geen categorie » Nummer 130 van de wereld zorgt voor gigantische stunt in Madrid

Nummer 130 van de wereld zorgt voor gigantische stunt in Madrid

Nummer 130 van de wereld zorgt voor gigantische stunt in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tot voor deze week had bijna nog niemand gehoord van 19-jarige Amerikaanse Louisa Chirico (WTA-130). In het Masters 1000-toernooi van Madrid is ze uit het niets momenteel dé sensatie van de week.

Op donderdag plaatste de nummer 130 van de wereld zich namelijk voor de halve finale van Madrid. Ze won haar kwartfinale met 7-6(1), 6-2 cijfers van Daria Gavrilova (WTA-39). Ze mag zich nu opmaken voor een halve finale tegen Dominika Cibulkova (WTA-38).

Chirico begon in de kwalificaties van Madrid en won vervolgens tegen Niculescu, Ivanovic, Azarenka (forfait door blessure) en Gavrilova. Een zeer straffe prestatie, zeker wanneer je weet dat Chirico nog maar enkele keren op een hoofdtabel is geraakt van een groot WTA-toernooi. De laatste keer dat ze zich kwalificeerde voor een hoofdtabel was in Stuttgart en daar verloor ze in de eerste ronde met zware 6-0, 6-0 cijfers. Chirico lijkt deze week dan ook in de vorm van haar leven.

De Amerikaanse zal door haar sterke prestatie al zeker beloond worden met een stijging van maar liefst 55 plaatsen op de wereldranglijst. Ze zal dus volgende week al minstens nummer 75 van de wereld zijn. Indien ze de finale haalt wordt ze nummer 53. Moest ze haar stunt compleet maken en het toernooi winnen dan staat ze volgende week op plaats 35, een stijging van dus bijna 100 plaatsen.

Bekijk hieronder de samenvatting van haar kwartfinale:

koen

koen

Meer nieuws