Home » Grand Slam » Australian Open » Nummer één bij de mannen valt

Nummer één bij de mannen valt

Nummer één bij de mannen valt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De nummer één in het mannentoernooi Andy Murray (ATP-1) is verrassend uitgeschakeld door Mischa Zverev (ATP-50). De Schot ziet zo zijn kansen om de Australian Open voor het eerst op zijn naam te schrijven in rook opgaan.

Voorafgaand aan het toernooi was Murray een van de favorieten. De tennisfans die droomden van een finale tussen Murray en Novak Djokovic (ATP-2) mogen hun dromen even opbergen. Murray had nog nooit verloren van de 29-jarige Zverev. Sterker nog, in de vier voorgaande ontmoetingen moest hij slechts één set prijsgeven.

Zverev kwam in de eerste set telkens tot twee keer toe terug van een break achterstand om deze met 7-5 te winnen. Eenzelfde scenario dreigde zichzelf te herhalen maar het was de Schot die aan het langste eind trok: 5-7.

(null)

(null)

Mischa zonder vrees

Door een erg aanvallend game plan dat zich vertaalde in veel net approaches, werd Murray gedwongen om voor hem onkarakteristieke fouten te maken. De Duister ging in de derde set twee keer door de opslag van de nummer één en kon de set uitmaken met 6-2. In de openingsgame van de vierde set ging Zverev opnieuw door de opslag van Murray en dat was genoeg om na drieënhalf uur spelen voor dé stunt van het toernooi te zorgen. Eindstand was 7-5, 5-7, 6-2 en 6-4

(null)

(null)

Draw ligt wijd open

Zverev begon vorig jaar nog op de 171e plaats en klom door een goed jaar op naar net buiten de top 50. Hij laat zien dat deze opmars niet toevallig is door voor het eerst de kwartfinale op een Grand Slam te halen.

“Ik weet eerlijk gezegd niet ik sommige punten gewonnen heb, ik hoopte dat jij me dat kan vertellen.”, zei een duidelijk verraste Zverev aan Jim Courier na de match.

Naar het einde van de match miste Zverev een overhead smash, wat waarschijnlijk de schuld was van de zenuwen. Gevraagd naar wat er toen door zijn hoofd ging verteld Zverev:

“Ik kijk dan altijd naar mijn moeder want ze moet altijd lachen als ik zo’n bal mis.”

Zverev komt nu uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Kei Nishikori (ATP-4) en Roger Federer (ATP-17). De tabel bij de mannen ligt nu wijd open door de vroege uitschakeling van Djokovic en Murray. Derde reekshoofd Milos Raonic (ATP-3) voelt zich ook niet lekker (griepsymptomen) en Stan Wawrinka (ATP-4) tennist vooralsnog ook nog niet op zijn best.

Bekijk hier het sympathieke interview:

koen

koen

Meer nieuws