Home » Geen categorie » Officieel: Doek valt over Challengertoernooi van Bergen

Officieel: Doek valt over Challengertoernooi van Bergen

Officieel: Doek valt over Challengertoernooi van Bergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Challengertoernooi van Bergen houdt na twaalf jaar op te bestaan. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend via een persbericht.

“Ons doel was ambitieus: 200 000 euro verzamelen via crowdfunding en een sponsor vinden die dat bedrag kon verdubbelen en dit alles op één maand tijd”, herinnert organisator Gaëtan Jacquemin ons. “400 000 euro was het bedrag dat we nodig hadden om het toernooi te redden.”

“Samen met Dominique Monami en Philippe Dethier zijn we met z’n allen tot het uiterste gegaan en daar zijn we trots op”, gaat Jacquemin verder. “Deze trots kan niemand ons nog afnemen, maar het was niet voldoende om te winnen. Nu moeten we deze pagina omdraaien.”

12 066 euro

Via de crowdfunding werd slechts 6%, of 12 066 euro, van het broodnodige bedrag binnengehaald. De 258 weldoeners krijgen hun geld echter niet terug. “Alles wordt doorgestort naar Hopiness, een organisatie die jonge talenten ondersteunt”, aldus Jacquemin.

“Ik wil de schenkers, de media en de spelers wel nog van harte bedanken voor hun inzet. Dit bewijst dat het Challengertoernooi van Bergen niet zomaar een toernooi was. Het was een springplank voor Belgische en internationale spelers die zich jaar na jaar konden tonen aan tienduizenden bezoekers.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws