Home » Davis Cup » Officieel: Goffin past voor Davis Cup

Officieel: Goffin past voor Davis Cup

Officieel: Goffin past voor Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) zal volgende week niet deelnemen aan het Davis Cup-duel tussen Duitsland en België in Frankfurt. Hij wordt in de selectie vervangen door Arthur De Greef (ATP-142).

Na afloop van zijn verloren partij in de kwartfinale gaven Goffin en zijn coach reeds aan dat ze twijfelden over de Davis Cup. Nu is die beslissing ook officieel: “De Davis Cup competitie is naast de vier Grand Slams één van de mooiste competities in onze sport en ik kijk er elke keer naar uit om ons land te vertegenwoordigen. De beslissing om af te haken voor de komende ontmoeting, was dan ook niet gemakkelijk, maar ik moet rekening houden met de rest van het seizoen. Ik moet de nodige rust inbouwen met de oog op het nog lange seizoen. Ik zal hun hevigste supporter zijn en kijk er nu al naar uit een volgende keer opnieuw deel te kunnen uitmaken van de ploeg.”

Coach Johan Van Herck riep De Greef op als vervanger, Steve Darcis (ATP-71), Ruben Bemelmans (ATP-159) en Joris De Loore (ATP-184) maken het team compleet. Van Herck licht de keuze verder toe: “Natuurlijk zijn we ontgoocheld dat David er niet bij zal zijn. Met hem verliezen we een enorme troef om twee belangrijke punten binnen te halen, maar we respecteren zijn beslissing. Gelukkig kan ik opnieuw rekenen op Steve, die in Davis Cup al vaak voor verrassingen gezorgd heeft, en die de rest van de ploeg mee op sleeptouw zal nemen. Ook Ruben, Joris, en Arthur willen niets liever dan zichzelf en de Duitsers overtreffen. Ook zonder David zullen we strijden voor elk punt.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws