Home » Nieuws » Officieel: Roland Garros wordt week uitgesteld

Officieel: Roland Garros wordt week uitgesteld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het jaar, zal opnieuw niet op de voorziene datum gespeeld worden. Het toernooi zal één week later beginnen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Afgelopen weekend waren er de eerste signalen dat Roland Garros wel eens verschoven zou kunnen worden. Nu is het ook officieel: het hoofdtoernooi schuift één week op en zal van 30 mei tot 13 juni gespeeld worden, de kwalificaties gaan op 24 mei van start. De organisatie hoopt zo meer toeschouwers te mogen verwelkomen. Vorig jaar werd Roland Garros verschoven naar september.

De verschuiving van Roland Garros heeft ook gevolgen voor het grasseizoen. De datum van Wimbledon blijft behouden, waardoor er slechts twee weken zitten tussen de finale van Roland Garros en de start van Wimbledon. De tweede week van Roland Garros valt nu ook samen met de grastoernooien van Rosmalen, Stuttgart en Nottingham. De ATP en WTA gaan nu in dialoog met de betrokken toernooien.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER